Miért jó némelyeknek más kutyáját megetetni?
Hülyeség ellen nehéz küzdeni...
Talán segíthet egy kutyasuli. Ételmegtagadás nem egyszerű gyakorlat, de talán még me tudja tanulni. Sajnos ezt akkor is javasolnám, ha nem etetnék a blökit jószándékú agyhalottak. Mostanában sok a mérgezéses eset.
Simogatás szerintem veszett ügy. Vizslaszerűek alapból barátságosak. Bár... lehet hogy egy suliban tudnak adni néhány tanácsot ez ügyben is...
Ugyan én nem kertes házban lakom, de én is herótot kapok, amikor séta közben kaját akarnak adni a kutyámnak, meg a szomszédok állandóan a kilincsünkre akasztanak mindenféle kajamaradékokat meg csontokat... mintha nem lenne mit enni a kutyánknak. Már szóltunk, hogy köszi, de nem kérjük, és úgyis csak kidobjuk, de nem értenek a szép szóból -.-"
Valami sűrű futónövényt nem tudsz felfuttatni a kerítésre? Vagy valahogy "áthatolhatatlanná" tenni, pl. olyan nádtekerccsel, mondjuk az elég randa, de hirtelen megteszi. :)
sajnos ez nem egészséges a kutya szemszögéből hiszen édességet mint a babapiskóta nem szabad adni kutyáknak egyáltalán. nem tudhatod mit adnak neki van aki nem tudja de a kutya egy darab csokoládétól is meghalhat. + nem fog tisztelni úgy hiszen mástól is kap kaját, nem leszel igazi főnök, és nem is tudod kimérni rendesen a kutya adagját, az elhízott kutya az nem egészséges kutya.
Én a helyedben kiraknék egy táblát : "Aki megeteti a kutyámat annak levágom a kezét" vagy valami hasonlót.
Ez sajnos nálam is egy újkeletű probléma... mióta szomszéd múlt ősszel elajándékozta a schnauzerjét, azóta a szomszéd(ok) az én kutyámnak hordják a maradékot (csont, pörkölt ilyesmi).
A schnazinak még jó is volt, mert a gazdája nem foglalkozott vele egyáltalán, nem is itt lakik, 2-3 naponta ha megjelent, hogy a kutyájának enni adjon.
De az én kutyám mindennap rendesen kap enni, télen naponta kétszer is. A dolog nálunk odáig fajult, hogy a kutya azt a területet ahova enni kap(ott -nem vagyok biztos, hogy múlt időben írhatok róla) ezerszer jobban védte, mint eddig bármikor és roppant agresszíven lépett fel bárkivel szemben, ha elment ott a kerítés előtt, lehet(ett) az egyszeri ember v. éppen a kutyáját sétáltató gazdi.
Múlt héten elcsíptem az asszonyt aki rendszeresen hordta/hordja neki a kaját és beszéltem vele, egyelőre nem tudom biztosra mekkora eredménnyel. De pár napja a kutya nyugodtabban viselkedik valamelyest a kerítésnél.
4 (lassan 5) éves német juhász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!