Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elegetek van már az állatvédők...

Elegetek van már az állatvédők rizsájából?

Figyelt kérdés

a gyakorikérdések.hu nem állatvédő fórum, nem lehet kérdezni, mert a sok állatvédő azonnal kritizálni kezd. nem lehet az embernek FAJTAtiszta (kiemeltem, hgoy fajtatiszta, különben hatan rárepülnének, hogy minden kutya fajtiszta blabla)kutyája, mert hozzon menhelyről

és ha szerintem rondák a menhelyi kutyák?

miért nem lehet megérteni, hogy nem kell valakinek a korcs, és kiskutyákat akar?

2011. ápr. 12. 16:11
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
92%
Nem értem, hogy most az miért baj, ha kijavítsák az embereket, ha tévesen tudnak valamit. Vagy te szereted helytelenül használni a szavakat? Ha egy kicsit is körbenéznél a neten mennyi állatkínzás és "fölösleges" alom születik - pláne ebben - az időszakban, akkor talán kapnál egy képet arról, hogy miért akarnak mindenkit lebeszélni az olcsó kiskutyáról, vagy rábeszélni a menhelyi kutyákra. És hogy szerinted rondák a menhelyi kutyák...akkor te elég tájékozatlan vagy. Némelyik keverék kutya szépsége szembe szállhatna egyes fajtatisztáéval is szerintem.
2011. ápr. 12. 17:10
 12/35 xnorkax ***** válasza:
81%

Rondák a menhelyi kutyák? Tényleg? Mert szerinted mindegyik ugyanúgy néz ki? Nagyon buta ember lehetsz te. :)

Ha rendes tenyésztőtől, törzskönyvvel, szűrésekkel vesz valaki kutyát az szíve joga. Az elfogadhatatlan számomra, ha valaki olcsón vesz egy agyonszaporított, természetesen törzskönyv nélküli, beteg kutyát.

2011. ápr. 12. 17:50
 13/35 anonim ***** válasza:
Egyébként oltári ronda fajták is vannak.
2011. ápr. 12. 18:37
 14/35 xnorkax ***** válasza:
88%
Kinek mi a ronda... Én egy kutyára sem mondanám azt soha. :)
2011. ápr. 12. 18:43
 15/35 anonim ***** válasza:
4%
Nem értem! Most mit pattog itt mindenki? Ha valaki kutyát akar onnan szerezzen ahonnan akar vagy tud. Miért kellene megmenteni egy menhelyi kutyát amikor nem lehet tudni mekkora lesz vagy milyen örökölt hülyeségei vannak? És attól hogy valaki olcsón vesz fajtatiszta kutyát szaporítótól, mert nincs százezer forintja tenyésztőtől venni olyan fajtát amilyet szeretne attól már biztos, hogy egy buta emberről van szó és biztos, hogy beteg a kutya? A menhelyeken pedig NAGYRÉSZT (nem csak) ágrólszakadt németjuhász keverékek vannak. De annak sincs értelme, hogy veszünk egy fajtatiszta kutyát és össze-vissza szaporítjuk. Szóval mindenki hagy vegyen onnan kutyát ahonnan akar.
2011. ápr. 12. 18:49
 16/35 anonim ***** válasza:
82%

A szaporítókkal az a baj, hogy azért csinálják, mert van a ki megveszi. fizet érte. ha nem venne senki, akkor nem csinálnák.És még akkor is lenne elég "baleset" kölyök az országban.

Aki szaporítótól vesz az ezt támogatja.

2011. ápr. 12. 18:55
 17/35 xnorkax ***** válasza:
90%

Azért mondtam, hogy buta, mert aki olyat mond, hogy a menhelyi kutyák rondák, az vagy tudatlan, vagy valami más gondja van... Ez olyan, mintha olyat mondana valaki, hogy a kutyák rondák. Mivel menhelyeken is olyan változatos a kutyaállomány, hogy az nem kifejezés...

És ha valaki szerint a menhelyi kutyáknak vannak hülyeségeik, akkor nézzen körül, milyen agyonszaporított, "fajtatisztának" vett keverékek futkároznak az utcán... Mindenféle idegbeteg kutya, akik se külsőleg, se belsőleg nem hasonlítanak arra a fajtára, amit a gazdájuk akart venni olcsón... Mint már sokan mondták, olcsó húsnak híg a leve.

2011. ápr. 12. 18:58
 18/35 anonim ***** válasza:
25%

DE KÖNYÖRGÖM GONDOLJATOK MÁR BELE!!!!

A menhelyi kutyák ugyanúgy vannak szaporítva csak azokba egy csomó fajta belekerül a jellegzetes betegségeikkel eggyütt. És arra hülyeségre gondoltam amit mondjuk a szüleitől örökölt vagy a menhelyen megszokott.

2011. ápr. 12. 19:07
 19/35 anonim ***** válasza:
33%
Még annyit hogy a menhelyi kutyákhoz ugyan hol kapsz törzskonyvet és ki bizonyítja be hogy nem egy többszörös beltenyészetből való??
2011. ápr. 12. 19:11
 20/35 xnorkax ***** válasza:
83%

Igen, igazad van. De aki törzskönyv nélkül vesz kutyát, annak is lehet, hogy közeli rokonok szaporodtak. Most akkor hogy is vagyunk? :) Erre (is) van a törzskönyv... Mivel ott az egész családfa le van írva.

Mellesleg egy menhelyi kutyáért nem kérnek x ezer forintot, nem vernek át, ők ismerik a kutyust, tudják milyen.

2011. ápr. 12. 19:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!