Egészséges a kutyát minden nap megfürdetni?
Évente 2x javasolt a fürdetés, szobakutyákat- ölebeket- többször szoktak, de a napi fürösztés csak a plüss
kutyáknál működik tartósan.
Amikor az állatorvos meghallotta, hogy nyári meleg időszakban 2 havonta fürdetem a skótjuhászom, kiakadt és nagyon letolt. Azóta 1 évben 3szer fürdetem MAX!
És igaza volt. Az a kutya meg akit naponta fürdetnek, nemcsak szenved a kutya tőle, hanem könnyen lesz rühes, sebes a bőre és kihullik a szőre!!Nem szabad ilyet.
Te nem arra gondolsz, hogy a lakásban tartott kutyáknak séta után megmossák a lábát?
Egyébként káros, ha gyakran fürdeted.
Akiknek kinti benti kutyájuk van mint pl. nekem azoknak sáros időben elkerülhetetlen a mosdatás...ami viszont nem teles fürdetés.
lemossuk a mancsokat, és száraz törölközővel vagy ha nagyon sáros nedves szivaccsal áttöröljük a bundát.
Csak tiszta vízzel történik a mosdatás, nem használunk sampont.
Ez így ebben a formában nem káros, bár nem is jó, de szükséges!
Azért "megdögleni" nem fog pusztán a fürdetéstől, csak nagyon kopás és száraz lesz a bőre, ettől lehetséges hogy fogékonyabb lesz a bőrbetegségekre, ami egyéb fizikai tüneteket vagy kísérőbetegségeket is okozhat, ha nem kezelik.
Kerülendő, de azért nem halálos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!