Mit csináljak most? Ellik a kutyám!
Ki van zárva, hogy ne legyen teje. Csinálj neki gyorsan egy kis vackot, kísérd oda , ülj le mellé, mikor eljön az ideje le fog feküdni.Most még mászkál pisilni, vagy utánad, mert tőled várja a segítséget. Masszírozd a hátát attól megnyugszik.
Lehet, hogy azért nem fekszik a helyére, mert nem tartja biztonságosnak.
Mienk az nem mászkált semerre. Volt neki egy megszokott kis helye oda lefeküdt. Ha mászkál is azért lehet, mert biztonságos helyet keres vagy így elviselhetőbbek a fájdalmak. Nők mikor szülnek van aki sétál, van aki fekszik, van aki négykézláb várja a dolog végét.
Szerintem helyzet válogatja.
Utolsó! Lehet, hogy igazad van, és tényleg szaporító. De ez csak feltételezés, nem tudhatjuk mi a helyzet pontosan a kérdezőnél. De ha esetleg tényleg egy szaporító, a kiskutyák már útban vannak, ilyenkor az olyan emberekre, mint te, aki csak odamorog valamit, de segíteni nem segít egyáltalán nincs szükség!
Kérdező: Én is csak azt tudom mondani, hogy biztosíts egy nyugodt kuckót a kutyusnak, ahol biztonságban érzi magát, és nyugodtan világra tudja hozni a kicsiket. Valoszínűleg lesz teje, de egyébként jó lenne ha beszélnél állatorvossal. A legjobb az lenne, ha ott lenne a szülésnél is. Nem tudom ez mennyire megoldható.
A kicsiket, pedig ha valamilyen oknál fogva nem tudnak szopni, próbáld meg fecskendővel etetni!
Sok sikert, és vigyázz az anyakutyusra és a picikre!
Közvetlenül az ellés előtt sok kutya elkezdi kaparni, rendezgetni a helyét. Ezzel semmi baj sincs, ez ösztön. Ha itt az ideje oldalra fog dőlni. Annyiban segíthetsz neki, hogy kihúzod (sterilen!!!) a kiskutyákat és leteszed az anyja mellé, hogy az tisztára nyalogassa. Ha nem talál oda az emlőihez, akkor óvatosan tedd oda. Ne engedd, hogy túl sokat egyen a szuka a méhlepényből, mert hasmenést kaphat tőle!
A kutyádnak biztosan lesz teje, egy kicsit ehet a méhlepényből, az elindítja a tejelválasztást! De ne sokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!