A Foxi kutyámat hogyan tudnám leszoktatni a folytonos ugrálásról, és hogyan tudnám tanítgatni?
Ha ugrál, fordulj el tőle, használd a tiltószavadat és még véletlenül se simogasd meg! Nincs szemkontaktus, ne beszélj hozzá, ne érj hozzá, tégy úgy, mint ha nem is lenne ott! Ha megnyugodott és esetleg lefekszik, akkor hívd magadhoz és dicsérd meg jó alaposan! :) Ez hamar beválik. Ha nagyon kitartó lenne zárd be valahova 10 percig. Ha letelt az idő, menj be hozzá. Ha ismét ugrál, újabb 10 perc. Hamar rájön, mi a szitu.
A foxterrier vadászkutya. Benne van a nevében is, terrier. A terrier féléknél alapból keményebb dió a behívás 100%osan elsajátítása, de nem lehetetlen. Amíg nem tökéletes a behívás ne engedd el, inkább használj kiképző pórázt, esetleg flexit. A behívást olyan helyeken gyakorold, ahol nem tud elszökni, eltűnni. Mondjuk egy kutyafuttató tökéletes hely erre. Ha hívod, de nem jön, akkor kezdj el futni egy irányba. Ilyenkor, ha minden jól megy, követ. Ha odajött hozzád mindig dögönyözd és jutalmazd meg. Sose te fuss utána! Ha nagyon nem akar jönni és már mindent kipróbáltál bújj el egy fa mögé. Keresni fog, talán pánikba is esik. Így rá fog jönni, hogy mindig szemmel kell tartania téged. A behívást segítheti mondjuk egy labda is, amit nagyon szeret.
Én azt szoktam csinálni,hogy eldobok egy labdád..
De nem gumit hanem teniszlabdád..Nekem visszahozza.:)
Játsz vele így utánna pedig próbáld meg,hogy ugrál-e még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!