Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miután a lánykutyusom párzott...

Miután a lánykutyusom párzott a fiú kutyámmal akkor kell e még hogy tüzeljen utána ha előtte nem tüzelt igazából, vagy az gond?

Figyelt kérdés
Van egy keverék kutyusom és kb. 6 napja hogy összeragadt a fiú kutyánkkal,de előtte a tüzelése nem volt jelentős mivel csak 1-2 csepp volt neki, viszont a párzás után is megmaradt ez neki és mostanában meg egy kicsivel több ilyen csepp van a betonon.És nem tudom ,hogy ez mennyire normális vagy sem, mert korábban amikor tüzelt már az elején renden tüzelt nem úgy mint most.Vagy is befolyásolhatja hogy már nem fiatal??Remélem tudtok válaszolni mert orvos szerint ez normális aki megnézte viszont itt amiket olvastam elkezdtem aggódni hogy lehet hogy nem is normális ez a dolog.
2011. ápr. 8. 19:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

egyetértek az előttem szólóval...nem így kell véleményt mondani hanem nyugodtan érvelni, én elhiszem, hogy véletlen történt meg a fedeztetés és az nem segít ha kioktatunk valakit.

Tehát amit én szeretnék a kérdésedre válaszolni elsősorban az, hogy a kutyád már túl idős, hogy első almos szuka legyen (őszintén remélem, hogy ez az első alom) rengeteg komplikáció merülhet fel a szülés és a vemhesség alatt pl most a tüzelésénél is azt láthatod, hogy a szervezete, hormonrendszere nem alkalmas kölykök kihordására. Ez egy ugyanakkora trauma a szervezetnek mint az embereknél. Én azt tudnám tanácsolni, hogy ivartalanítsd a szukát mert azt vemhesség alatt is lehet és akkor még biztos sokáig veled marad és nem rövidíti le az életét ez a felesleges alom.

2011. ápr. 8. 21:26
 12/15 anonim ***** válasza:

Bocsika,de tele van a tököm az ilyen "véletlen"almokkal,túl sok ilyenből származó kutyát látok napi szinten meghalni,mert senkinek nem kellenek.

Minden megszülető kiskutya egy már menhelyen élőtől veszi el a gazdi és ezzel nagyon sokszor az élet esélyét.

Persze,szépen győzzük meg.10 év alatt miért nem győzte meg szépen senki,hogy a különzárás kevés,és egy megoldás van:z ivartalanítás.

Valószínűleg szépen mondva nem tudta vagy akarta megérteni.

Az ilyen sok minden,csak épp nem felelősségteljes.

Az sem biztos,hogy a mostani alomnak lesz gazdi,mivel még fajtatiszta kutyának is nehéz gazdát keresni még akkor is,ha ingyen adják.

Keverékekkel meg tele van az összes gyepi és menhely.kb.2 millió(!!!)gazdátlan állatról beszélünk,mind ilyen felelőtlen szaporítók terméke.

2011. ápr. 8. 21:38
 13/15 anonim ***** válasza:
én teljesen megértelek én is szoktam a fajtamentésnek segíteni és volt is már itthon mentett kutyus de tényleg nem az a megoldás ha veszekszünk inkább próbáljuk meg elmondani megfelelően a dolgokat... sajnos sok menhelyen már kölyök stop van (kölyköket nem fogadnak) és ha ez így folytatódik akkor tényleg nagyon elfajulhat a helyzet de az emberek többsége úgy van vele, hogy "lesz majd gazdájuk" "családban, barátok között lesz gazdi" pedig sajnos nem lesz és ha igen se biztos, hogy örökre, kitehetik a kutyát 2-3 de 10 év múlva is és megint ott vagyunk ahol a part szakad... én maximálisan ivartalanítási párti vagyok a saját tenyésszukámat is francia Tk- val ivartalaníttattam a 2. alom után mert úgy voltam vele, hogy az értékes genetikáját már tovább adta több kölyök tőle felesleges.. sajnos nehéz jó gazdákat találni....
2011. ápr. 8. 22:25
 14/15 anonim ***** válasza:

Azért annak az állatorvosnak is megnézném, hogy hol vette a diplomáját aki egy 10 éves szukánál azonnal nem ajánlja az ivartalanítást amikor megtudja hogy párzott.

és aki a termékeny napok utáni vérzésre azt mondja, hogy normális. az ilyan foglalkozzon disznókkal. bár azokat is sajnálnám a kezébe adni.

2011. ápr. 8. 23:00
 15/15 anonim ***** válasza:

Egyszerű:ha probléma lesz vemhesség vagy ellés közben a kutyával,jó pénzt gombolhat le a gazdiról a kezelésekre.

Nem buta,csak pénzéhes.

2011. ápr. 9. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!