Egy társasházi saját tulajdonú lakásban tartható 2 kutya?
Azt is halottam hogy ha tudod igazolni azt hogy a kutya a 30 napból csak 29 napot van veled nem szólhat érte senki semmit hogy nálad van és ezt minden hónapban meg lehet ismételni.
Sajnos elég f..sz a közös képviselő mindenki utálja és kijelentette hogy még 1 kutyát nem enged. Márpedig saját tulajdonú lakásunk van.
Amikor megvetted a lakást kaptál vele egy alapító okiratot. abban van az alapszabály. ha abban az van írva, hogy csak 1 kutya tartható, akkor nem hozhatsz másikat, hiszen a lakást úgy vetted, hogy tudtad (volna, ha elolvasod) ez a szabály.
a másik korlátozás az önkormányzati előírás. az is megszablya, hogy a településen társasházban illetve kertes házban hány kutyát tarthatsz. ezt is meg kell nézned. ez általában társasházban 1, kertes házban 2 kutyát enged, de nem tudom hol laksz.
tehát hiába tiéd a lakás, ezeket a szabályokat ott is be kell tartani.
13:03
Itt is ki kellene rakni de nem teszi elérhetővé valami oknál fogva.
nálunk is ki van függesztve!
Akkor az éves közgyűlésen jelenj meg és foglaljátok írásba, hogy annak ellenére hogy a közgyűlésen (is) kérted hogy hozzáférhető legyen , nem tette meg. Jah hogy ehhez meg részt kellene venni közös gyűlésen???, XDDDDD
Minden vagy legalábbis a legtöbb városnak van ebrendelete, ahol leírják hány kutya tartható. Nálunk két kutya tartható panelban. Persze van akinek három van, sőt biztos van akinek több is csak nem tudok róla. Nem nagyon ellenőrzik az ilyesmit ha nincs bejelentés. Szerintem elsősorban nézd meg van-e a városodnak ebrendelete és hogy hány kutya van kiszabva. Illetve mindenképpen kérd el a társasházi szabályzatot is. Mondd meg, hogy jogod van elolvasni. Vagy csinálhatod azt is, hogy több szomszéddal mész akikkel jóban vagy. Szerintem ők is szívesen elolvassák ha úgy van. Ha meg már többen kérik akkor tényleg köteles oda adni. Szerintem azért nem akarja oda adni, mert nincs megszabályozva hány kutya tartható mert általában a városi ebrendeletben van megszabva és ennyi. De akár azt is csinálhatod, hogy ha jóba vagy a szomszédokkal, hogy aláírást gyűjtesz miszerint a nagy többséget nem zavarná a kutya ha ott lenne. Akkor meg semmit nem csinálhat, mert nem tilthatja meg csak azért, mert neki nem tetszik. Ha mást meg nem zavar.
Egyébként hol laksz? Utána nézhetek van-e ott korlátozva.
uh az az értelmes kifejezés :D
megszabályozva helyett szabályozva, vagy megszabva. Kettő kombinációja valahogy nem hangzik jól :D :D
Az hogy szavaztassuk meg a t. lakóközösséggel, hogy lehessen kutyát tartani (valakinek) azzal nem értek semmit el. Mivel lehet megszavazzák, de a kutyád folyton nyüszít, összesz*rja, vagy végig foss*a a lépcsőházat akkor annak az ebnek mennie kell. Tehát ezt nem lehet előre leírattatni / megszavaztatni a lakókkal, mert szerintem a többsége úgysem megy bele (ők sem jövőbe látók) hogy lehessen kutyád.
Ők azon a párton lesznek, hogy most csend és nyugalom van. Ha odaviszel egy ebet azzal csak a bajuk lesz. Tudom mert én is laktam olyan lépcsőházban ahol 15 lakásból 6 -ban volt kutya... aztán az egyik rákezdett (ugatni éjféltájt) rögtön belekezdett a többi. Aztán reggel nem telt el úgy hogy összefos*ott lépcsőn nem lehetett közlekedni, ráadásul az otthagyott barnaságoktól iszonyat bűz volt. az eb tulajok meg mutogattak egymásra... Aztán a T. lakógyűlés összegyűlt és az összes kutyát kitiltotta a lépcsőházból. Megtehettük mert többen voltunk. Aki nem vitte el / helyezte el vagy költözött el azt feljelentették állatkínzásért, másnap jöttek és elvitték... Nálunk tényleg komoly gond volt az hogy a kutyák napi 20 órában vonyítottak... úgyhogy ha nem akarsz kellemetlen perceket szerezni magadnak, akkor
1. vagy nem lesz kutyád
2. vagy olyan helyre költöztök ahol lehet tartani
a helyi ebtartási rendelet illetve a társasház házirendje (ha kitér külön erre a kérdésre) szabályozza a tartható kutyák számát (leggyakoribb, hogy csak egy kutya tartható társasházban 3 hónapos kor felett és a második kutyához általában a szomszédok írásbeli hozzájárulása szükséges)
tehát nem a közösképviselő szabályozza, az ő dolga a korrekt tájékoztatás, a közösségi ügyintézés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!