Hány hónapos vagy éves korára vált 100%-osan behívhatóvá a kutyád?
Az enyém három éves korára. De sajnos az én hibám, elszúrtam a nevelést, sokáig 100%-ban behívhatatlan, ezért elengedhetetlen volt.
Mostanában csak mosolygok magamban, mikor mondják, hogy milyen engedelmes, meg meglepődnek, hogy rögtön jön, rögtön megáll ha szólok. Ilyenkor nagyon büszke vagyok rá, és arra szoktam gondolni, hogy már sosem fogja senki megtudni milyen volt, mikor még rossz kutya volt :)))
Azt hiszem az első közös napunkon, olyan 8 hetesen :D
A kutyámnak annyira erős a kötődése az első perctől, hogy a séták alatt is mindig figyel rám, az iskolában meg nem tudtuk tanulni a behívást, mert a kutyám nem nagyon akart elmenni mellőlem:) Csak akkor került távol, ha leültettem, és maradnia kellett. De amint hívtam, rohant, mint a villám.
3 hónaposan hoztam el a kutyámat, és fél éves korára már tökéletesen behívható volt. Előtte is elvétve volt behívás megtagadás.
A behívásnak vannak alapszabályai amiket be kel tartani és nem nagyon lehet elcseszni. Az emberek többsége ezeket vagy nem tartja be vagy nem következetesen, így nincs is jó behívása a legtöbb kutyának akikkel találkozok. Valamint a kutya gazda kapcsolaton nem árt dolgozni, mert anélkül nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!