Hány hónapos vagy éves korára vált 100%-osan behívhatóvá a kutyád?
Az egyik kb. 2-3 évesen. Egy nagytestű, vadászkutya keverék.
Az hogy ilyen későn tanulta meg az én hibám, sajnos az elején kicsit elrontottam a nevelését, de mára egy nagyon okos és kifejezetten szófogadó kutya vált belőle:)
A másik, idősebb kutyámat felnőttként fogadtam örökkbe (ő egy labrador). Iazából ő alapból szófogadó volt, szinte nem is kellett tanítani (lehet ezért szenvedtem meg a nnyira a másik kutyámmal). Sajnos ma már majdnem teljesen süket így nagyon oda kell rá figyelni, mert ő nem megtagadja a visszahívást hanem van hogy tényleg nem hallja:(
9 hetes kora óta hordom kutyaközösségbe, most 10 hónapos és egy kezemen meg tudom számolni hányszor tagadta meg a behívást! egyik alkalommal sem késett a retorzió!
teljesen megbízható, játékból is ki tudom hívni. Skót juhászom van. :)
LadyLoss:
Megkérdezhetem, hogy gyakoroltál vele?? Jutalomfalattal?
Amíg kicsi volt, sok sok jutalom falat és dícséret. Eleinte lakásban, kint a kertben, majd kihasználva a kicst kutya ösztönös ragaszkodását a gazda iránt, a kutyaközösségben is. Mindennap gyakorolunk, és nem csak a feladatokat, hanem a falka szabályokat is betartjuk.
Igazából semmi extrát nem csináltam, csak amit sokan előttem is már alkalmaztak, meg bizonyára a kutyám jó természetével is szerencsém van.
Szerintem nincs 100%-osan engedelmes kutya.
Az enyém pár hónapos korában már rendesen behívható volt, de én nagyon szigorú vagyok. Olyan nem szokott lenni hogy megtagadja a behívást. Olyan van, hogy néha elveszti a fejét és elrohan mondjuk egy kutyához vagy házat őrizni de akkor is visszajön csak kicsit lassabban kapcsol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!