Elmered engedni a kutyádat az erdőben?
A kérdés elsőre egyszerűnek tűnik, de azért mégsem az. Sok embertől hallottam, hogy rengeteg helyen indokolatlanul is kilőnek kutyákat az erdőkben, anélkül, hogy bármi rosszat tennének. Volt egyszer a híradóban is, hogy két kutyát úgy lőttek ki, hogy pár méterre voltak a gazdáiktól. Egy ismerősöm barátnőjének a boxerét is így lőtte ki valaki, ráadásul neki pórázon is volt a kutyája, tettes nincs.
Nálunk sosem tudom, van-e vadász az erdőben, de már csomó ideje nem merem elengedni a kutyámat.
Kíváncsi lennék tapasztalatokra és a véleményetekre!
Én általában előre utánajárok, ha ismeretlen erdőbe megyek, hogy lehet-e épp engedéllyel vadászni napközben, de a legtöbb helyen nem.
Amúgy elengedem, vad után nem megy el, vagy ha mégis le tudom hívni, és én se engedem eltűnni a szemem elől, illetve ösvényen magam mögé parancsolom.
Köszönöm a válaszokat.
Viszont, ha egy orvvadász lövi ki a kutyádat meg sem tudod ki volt, hiszen nem valószínű, hogy látótávolságon belül tartózkodott. Bár egy igazi vadász csak odamegy szólni, hogy ő volt.
Kb pont ugyanazt akartam leírni mint a 15:15-ös válaszoló:)
El merem engedni a kutyáimat és megmondom miért: mindig 100%-osan behívhatók, alapból nem kószálnak el max. 20m-re tőlem, a menekülő vadról, más kutyáról is lehívhatók. Ha látják hogy szemben túrázó közeledik szó nélkül lábhoz kerülnek. Ha nem így lenne nem engedném el!
Kérdező ha arra gondolsz amikor tavaly ősszel a híradóban mutatták hogy egy nő két kutyáját lelőtték (az egyik állítólag segítő kutya volt) érdekes mód én úgy emlékszem hogy a nő azt nyilatkozta: a kutyák kiugrottak a kocsiból és elszaladtak, le egy völgybe, ő nem látott semmit de mire odaért lelőtték őket. Szerintem ez a gazda felelőssége is!
A biztonsági képlet egyszerű: engedelmes kutya + plusz feltűnő nyakörv, vagy hám.
Nem, én nem erre az esetre gondoltam. Akkor az volt, hogy két mentőkutyát sétáltatott egy pár, a kutyák pár méterre voltak a nőtől és csak úgy lelőtte őket valaki.
Köszi a választ, ezt a feltűnő nyakörvet megfogadom. Mert most ilyen egyszerű, barna nyakörve van. :) Amúgy ő sem kószál el messzire, de sajna terrier keverék, így megy az orra után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!