Elmered engedni a kutyádat az erdőben?
A kérdés elsőre egyszerűnek tűnik, de azért mégsem az. Sok embertől hallottam, hogy rengeteg helyen indokolatlanul is kilőnek kutyákat az erdőkben, anélkül, hogy bármi rosszat tennének. Volt egyszer a híradóban is, hogy két kutyát úgy lőttek ki, hogy pár méterre voltak a gazdáiktól. Egy ismerősöm barátnőjének a boxerét is így lőtte ki valaki, ráadásul neki pórázon is volt a kutyája, tettes nincs.
Nálunk sosem tudom, van-e vadász az erdőben, de már csomó ideje nem merem elengedni a kutyámat.
Kíváncsi lennék tapasztalatokra és a véleményetekre!
A vadászok nem szoktak kutyára lőni főleg hogyha embert is látnak mellette mivel szerintem ez bűncselekmény..
am meg akkor ne vidd az erdőbe a kutyádat hanem sétálltasd máshol am szerintem nem a vadász a legnagyobb gond az erdőkben hanem a kullancs
pl. fressnapfban van. de gondolom más kereskedésekben is.
Ha rákötsz egy neon kendőt az isjó.
Aki a gazdája mellől kilövi, az bűncselekményt követ el, mert ennyi erővel az embert is eltalálhatná. Ráadásul mire ezek az esetek megjelennek a médiában, addigra már közel sem biztos, hogy a valóságot írják le! Nem voltunk ott, nem tudhatjuk mi történt pontosan. De ennyi erővel ki se mozduljunk otthonról, akkor nagy baj nem lehet, hacsak nem esik a kutya fejére egy meteor. Nem véletlenül szól úgy a törvény, hogy a gazájától legalább 200 méter távolságban levő kutyát szabad csak kilőni, de azt is csak akkor, ha a gazdája nem tudja visszahívni vagy épp vadat üldöz. Magyarországon többezer kutyás szokott minden évben túrázni a kutyájával, és csak ritkán hallani ilyen tragikus esetekről. Ott is általában kiderül, hogy vagy orvvadász volt, vagy a gazdi is hibás volt. Én például nem engedem, hogy 50-100 méternél távolabb menjen a kutya, és azt is csak jól belátható terepen. Nem célom az sem, hogy a többi túrázóra ráhozzam a szívbajt, ha a kutyámmal találják szembe magukat egy szűk ösvényen, úgyhogy ilyenkor mindig beparancsolom magam mögé és csak akkor mehet, ha már tiszta a terep. Ettől még persze történhet baj. Mi is találkoztunk már vadászokkal, megbeszéltük, hogy mi merre megyünk, ők merre mennek, így nem zavarjuk egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!