Puli szemkörnyéki szőrt lehet vágni?
Figyelt kérdés
Mindenki mást mond.2011. ápr. 6. 19:28
1/8 anonim válasza:
A pulit nem szabad nyírni én úgy tudom! Nekem komondoraim vannak, nagyábol ugyanaz a szitu...de nem nyírtam nekik soha, csak a szőrét zsinórosra rendezni... De erről tényleg megoszlanak a vélemények, van aki nyíratja őket, én személy szerint nem
2/8 anonim válasza:
Hát szerintem ne vágd le annyira, hogy egyáltalán nem legyen ott neki, max, hogy rövidebb legyen, Án úgy tudom, hogy ha a szemébe süt így a fény, az rosszat tesz neki. Mert mér megszokta a sötétet :)
3/8 anonim válasza:
Az tévhit, hogy attól nem lát! Tökéletesen lát, cseppet sem zavarja...ezeknek a kutyáknak a szőre is öntisztuló, nyáron a meleg ellen véd, télen a hideg ellen...Nem tesz jót nekik ha nyírják, vagy gyakran fésülik..
4/8 anonim válasza:
Ne vágd neki. Én az összetapadt szőrcsomókat vágom csak le a pulimról amikor már jó idő szokott lenni, a szép szőre pedig megmarad. Így mindig szép a bundája, de géppel nyírni nem szabad őket, de a szemüknél.
5/8 anonim válasza:
Utolsó vagyok, javítok: *se a szemüknél. Az én kutyáimnak ilyen a szőre nagyjából:
Fehér és fekete pulim is van.
6/8 anonim válasza:
NE VÁGD LE!! A puliknak évszázadokon keresztül ahhoz szokott a szemük,hogy szőr van előtte!Ha levágod túl erős fényt kap a szeme és begyulladhat!A komondornál is hasonló a helyzet.A pumi és mudinál vághatod az már áttenyésztett fajta!
7/8 anonim válasza:
Ha levágod, a látása romlani fog, nem a semmiért lett így kitenyésztve, így szokta meg, ha megnyírod az gombásodáshoz vezethet! Ezek a fajták, úgy mondd az időjárással dacolva éltek, ehhez alkalmazkodtak! A szőrük nyáron hűt, télen fűt..a vizet sem engedi át, ha megnézed egy nagy eső után a szőre töve száraz és meleg...tehát ne vágd le, csak ártasz vele!
8/8 anonim válasza:
Ha kölyökkorától levolt vágva akkor igen, de ha még sosem akkor nem igazán vagy havonta egy centinként, hogy hozzászokjon a szeme, hogy nem védi semmi a Naptól.Tehát ha egy pár éves kutyának, akinek még sosem volt ott vágva és levágod az nem fog megvakulni de romolhat a látása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!