Elfogadnád e valaki választását abban az esetben ha ő úgy dönt helyetted inkább a kutyáját menti meg és te meghalsz?
Ha meghaltam akkor már tök mindegy nem? XD
Amúgy a viccet félre téve, ha nem közeli ismerősöm vagy rokonom, akkor megérteném. Valószínűleg én is így cselekednék.
Hát fontossági sorrend,lehet neki többet ért a kutyája ennyi nem volt neki elég fontos az ember. :D
De szerintem a kutyát más is ki tudja vinni és ő foglalkozhatna az emberrel de mind1 ez az én gondolatom :D
Én személy szerint minden erőmmel azon lennék, hogy a kutyámat is meg az embert is kitudnám menteni :D
Inkább azt kérdeztem volna, hogy ÉN tudnék-e élni azzal a tudattal, hogy ugyan megmentettem a kutyámat(és magamat) az égő házból, de egy embert ott hagytam és meghalt. Annak az embernek nyilván volt családja. Ők mit szólhatnak, hogy egy kutyát mentettem meg a lányuk/fiuk/férjük/feleségük stb. helyett? Még ha az a kutya az enyém is.
Érdekes kérdés. És nem is tudok rá nagyon válaszolni...:)
ma 15:30
igen érdekes szerintem is azért tettem fel, de te eleve a másik szemszögből akarod nézni, azéból aki életben marad és nem abból, aki meghal, pedig a kérdés "gondolatkisérlet" arra vonatkozik hogy te halsz meg...és nem te vagy a megmentő.
utolsó.
nem volt konkrét elképzelésem mit akarok hallani válasznak
Marha boldog lennék...nem, nem fogadnám el. Nagyon szeretem az állatokat, a kutyámat, de ez már az a szint, ahol különbséget kell tenni, ember és állat között.
Ha az lenne a kérdés, hogy elfogadnám e, hogy valaki előbb ütne meg egy embert, mint egy kutyát, arra azt mondom, hogy igen.
Egyébként meg nincs értelme ilyen dolgokon gondolkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!