Border collie való nekem?
Figyelt kérdés
Napi 7-8 órát egyedül lenne. Reggel fél óra futás vagy biciglizés vagy korizás a lényeg hogy futna, mozogna + még fél óra séta és játék. Délután frizbizés, gyakorlás obediencere(versenyre), dog dancingelés, nagy sétával egybekötve. Este 1 óra séta. Hétvégén nagy túrák és kutyasuli. Nyáron sok úszás.2011. ápr. 5. 17:53
1/12 anonim válasza:
Tömbházba semmiképpsem javaslom a bordert. :)
De amennyiben tényleg ennyire le fogod kötni a kutyust, szerintem nincs akadálya.. :)
18/L
2/12 anonim válasza:
Sok mozgásal és foglalkozásal lehet!
3/12 anonim válasza:
A border collie, nem egy tipikus szoba kutya! Olyan mozgásigénye van, egész nap futna, játszana rohanna, egy igazi örökmozgó...terelő kutya ugye bár.Olyan mintha egy verseny agarat, az udvar végében megkötve tartanád...Én személy szerint semmiképpen nem tenném ki ennek a bezártságnak, de te tudod...
4/12 anonim válasza:
Ugyanmár ismerek lakásban lakó bordert, de persze ő is munkakutya, versenyzik, sokat van vele foglalkozva, semmi gond nincs vele. Ha ezt a mozgatást, foglalkoztatást amit a kérdésben írtál 15 évig minden nap tudod biztosítani tutira, akkor nyugodtan vállald be.
Még azt gondold át, hogyha esetleg ágynak esel, akkor ki tud helyettesíteni néhány napra.
5/12 anonim válasza:
Kérdező, nem írtad, hogy milyen házban laksz. De, ha tényleg ennyire lekötnéd, szerintem tökéletes gazdija lennél :)
6/12 A kérdező kommentje:
Kertes ház
2011. ápr. 5. 18:11
7/12 anonim válasza:
Na ha ezek mellett még kertes ház is, akkor miről beszélünk..:)? simán mehet...
8/12 anonim válasza:
Nagyon örülök, hogy feltetted ezt a kérdést, mert eddig pontosan ezért nem mertem bevállalni, nagyon aggódtam, hogy az a 8-9 óra egyedüllét, amire otthon hagynám, nem-e sok neki, még akkor is, ha a reggelek játékkal és futással indulnának.
9/12 anonim válasza:
Igen,szerintem simán bevállalhatsz egy bordert,semmi akadálya :)
10/12 anonim válasza:
A fenti feltételek mellett még egy dolog szükséges: Van-e már kutyás tapasztalatod? A sok mozgás nem sokat fog érni, ha nem leszel kemény és következetes! Kutyaiskola heti minimum egyszer! És kösd fel a gatyádat, ha ilyen kutyát akarsz, mert bizony olyan okos, hogy egykettőre a fejedre nő, aztán megnézheted magad - és a kutyát is! Nem olyan könnyű ám velük bánni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!