Miért váltja a kutyusom a szőre színét?
Sok kutyánál látom hogy a kölyökszőr elhagyása után más színű lesz, lehet, hogy fajtajegy, de ha úgysem viszed kiállításra, akkor nincs jelentősége.
Én a saját kutyámon(ír terrier keverék) is látom az évszakváltásokkor, hogy a színe is finoman változik, hogy jobban tudjon rejtőzködni talán? Nem tudom, de a lényeg, hogy ősszel egyszerűen nem látom őt, ha bemegy 2 fa közé, mert olyan tökéletesen avarszínű lesz. Lehet a Te kutyusod is e célból "színezi" magát.
Egészséges legyen, az a lényeg!!! Márpedig a pumi egy jó kis szívós fajta!
Egy rokonoméknál is egy fajta tiszta pumi kutyus van, teljesen fekete volt kicsinek, de már világosodik a szőre. A tenyésztő szerint ezüstös színű lesz.
Párom családjában egy havanese kutyus van, ő is fekete volt fehér jegyekkel, mikor hozzájuk került, most gyönyörű szürke színű.
Szóval nem kell megijedni, nem egyedi jelenség.
Sőt, ahogy szoktam böngészni a kenneleket, a kerry blue terrier is feketén jön a világra, később válik acélos kék színűre a szőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!