Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van értelme kiállításokra menni?

Van értelme kiállításokra menni?

Figyelt kérdés

Elhatároztam, hogy cane corsot szeretnék! Nem a neten nézelődök, mert nagyon sok a szaporító. Persze, néztem hivatalos kenneleket is, dehát ugye nem sokat tud meg az ember(lánya) onnan. Kizárólag tenyésztőtől szeretnék kutyát!

Arra gondoltam, hogy esetleg érdemesebb lenne elmenni néhány kiállításra és ott megkukkantani a tenyésztőket. Szerintetek jó ötlet? Már csak azért is, mert ha telefonálok, és úgy érdeklődöm az mégiscsak olyan személytelen, nem? Meg már most van egy csomó kérdésem, amit telefonon keresztül sokáig tartana megkérdezni.

2011. ápr. 4. 15:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Érdekes, én itt is nagyon sok tenyészkutyát látok. Ami itt szimpatikusabb, hogy a képeknek van hátterük. Majosházás képeknél nagyon rázoomolnak a kutyára. Emiatt a Kratosz kutyák élőbbnek tűnnek.
2011. ápr. 4. 17:05
 12/17 anonim ***** válasza:
Itt a kutyák zöme társtulajdonban van.
2011. ápr. 4. 17:07
 13/17 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, így újraolvasva a válaszokat, hogy kiállításra menni, és ott ismerkedni a CaneCorsoval hasznos dolog, de önmagában még ez sem biztos hogy elég.

A Coni nevű menhelyi csajszit én lehet hogy kihoznám, ha egy kicsit is érdekelne a fajta. De csak ha tetszik, szánalomból semmiképp.

2011. ápr. 4. 17:12
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!!

Hát először is Majosháza.... Még mielőtt elkezdtem alaposan utána olvasni ennek a fajtának már akkor nézegettem a tenyésztőket és ezt alapból kizártam. Nézegettem a képeket, és annyira nem szimpatikusak (az emberek, pláne az idős fickó), hogy nagyon. Szerény véleményem szerint meg csak olyan embertől hoznék el kutyut, aki mint ember is szimpatikus. Nem tudom, nálam ez lehet hogy hülye dolog, de ha piacra is megyek, inkább fizetek 20 forinttal többet egy kiló krumpliért, de akkor is a "szimpi" kofánál veszek.

Nah, ezt jól megmondtam :)

Második, a menhely. Néztem ezt is, nagyon cukik. Talán második kutyának majd onnan fogok választani, sőt biztos. De szerintem ezek a kutyák már öregek ahhoz, hogy a mi családunkhoz kellő módon lehessen őket szocializálni. (Asszem nem teljesen lett magyar a mondat, de remélem érthető :) ) Ezért is szeretnék mindenféleképpen törzskönyves kölyök kutyust. Mivel nincs tapasztalatom ezzel a fajtával, egy kölyökkel meg azért elölről lehet kezdeni mindent. Biztosan nekem is nagy tanulással fog járni. De ha sikeresek leszünk kutyus+én, akkor másodikat tuti menhelyről fogok kihozni.

2011. ápr. 5. 09:44
 15/17 A kérdező kommentje:

Még lemaradt.... nem is tudom ki linkelte a kratosz kennelt... de ők sokkal szimpatikusabbak.

Szóval nézzétek meg ezt a képet [link]

meg ezt

[link]

kis különbség van fílingben a kettő között.

2011. ápr. 5. 09:50
 16/17 anonim ***** válasza:

Két fedezőkan:

Majosházából van gogh:

[link]

És Kratosz Hermész:

[link]

Mintha nem is egy fajtáról beszélnénk:)

2011. ápr. 5. 14:51
 17/17 anonim ***** válasza:
Igen, amit írtam, hogy kicsit boxeres, de talán bulldogos fejük is van, nem szépek. Nem nagyon értek a corsokhoz, de egy időben nagyon tetszettek és nézelődtem, hát az olasz kennelekben gyönyörű kutyák vannak. És itt van egy kennel a Timoniere és ott van egy corso, a Cesare, hát ő gyönyörű szép (legalábbis nekem) és azt hiszem, hogy olaszoktól hozták. Onnan vennék kutyát, ha ő lenne a fedező és valami szép szukával összeraknák!
2011. ápr. 5. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!