SZERINTETEK? Hosszú szőrű kutyám van és ha ráteszem a spot-ont (Advantix) akkor úgy látom hogy inkább a szőre szívja fel mintsem a bőre?
A Scalibor is véd bolha ellen is, akkor is, ha nincs ráírva a dobozára. Deltamethrin a hatóanyaga, ami általános rovarölő szer. Nem válogat, hogy bolha, kullancs, vagy szúnyog, kinyírja mindet.
Olvasnivaló:
"It is helpful in eliminating and preventing a wide variety of household pests, especially spiders, fleas, ticks, carpenter ants, carpenter bees, cockroaches and bedbugs."
NEM véd a Scalibor bolha ellen.
Mi tavaly voltunk a kutyával a dokinál, mert kirágta magát. Scalibor volt rajta akkor, kb két hónapja. Kiderült hogy bolhás. Doki mondta, hogy a Kiltix véd bolha ellen, a Scalibor csak szúnyog és kullancs ellen
Nekem azóta van Scaliborom, amióta forgalmazzák.
Bolha sosem.
Így van, mindenki el tudja dönteni mit hisz és mit nem. Én azt hiszem amit látok, ezt tapasztaltam a kutyán.
Mellesleg a doki természetesen utána járt, nem csak a hasára ütött, és rámondta, hogy nem véd bolha ellen. Már csak azért is mert ők is forgalmazzák a Scalibort, és hülyeséget nem fog senkinek se mondani....
A piros nyakörv alól egy nagyon picit lóg ki a Scalibor, de lehet látni, hogy ,,csak " ennyire rágta ki magát a bolhák miatt.
Nem vitázok senkivel, majd eldönti mindenki hogy melyiket akarja rátenni a kutyájára.
Ez tavaly volt. :-D
De akkor rögtön kapott cseppet ( Advantix ), és lecseréltük a nyakörvét.
A sebet kikezeltük, és antibiotikumot is szednie kellett. Hát a fél fenekéről hiányzott a bőr, de mostanra már szőrös.
Hát igen. :-)
Én tanultam belőle, és ezért mondom, hogy a Scalibor nem véd bolha ellen. Amúgy semmi bajom ezzel a nyakörvel. Majd mindenki eldönti mit akar a kutyára tenni.
A KIltixnek is vannak hátrányai, de hát semmi se lehet tökéletes... :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!