SZERINTETEK? Hosszú szőrű kutyám van és ha ráteszem a spot-ont (Advantix) akkor úgy látom hogy inkább a szőre szívja fel mintsem a bőre?
Széthúzod a kutya szőrét úgy, hogy lásd a bőrt, majd a "szabaddá vált" bőrfelületre kell csepegtetni.
Ha soknak találod cseppents több helyre.
Én az enyémnek a hasára akartam tenni, mert ott jóval kevésbé szőrös, de rájöttem, hogy rossz ötlet, mert onnan lefolyik, vagy lenyalja, vagy lefekszik és fölissza a fekhelye. Szóval csak a hátára tudod tenni. Végülis ha nem megy bele kullancs, akkor hatásos így is, ha meg belemegy, akkor megpróbálkozhatsz a nyakörvvel.
Amúgy mi Scalbort használunk. Én azért idegenkedtem a nyakörvtől, mert úgy gondoltam, hogy eszétikailag elrontja a kutya látványát, de kiderült, hogy pont a hosszú szőre miatt egyáltalán nem is látszik, hogy rajta van. :) Labradoron is láttam már ilyet, és annak hiába van rövid szőre, a bőrével ugyan úgy nem érintkezik, mint ahogy az enyém bőrével sem, szóval ez rossz kifogás. A szőrhossz irreleváns a nyakörv esetében. Nekünk eddg bevált, ismerőseimnek is bevált, de végülis mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy az ő kutyáján mi a hatékonyabb.
A cseppet kizárólag a mar ill. gerinc tájékra lehet csepegtetni. ( hónalj, has tájék, kizárva ) A cseppet szét kell osztani, picit kell nyomni egy helyre, úgy hogy a szőrt elhúzod. De ezt már írták.
Ha nyakörvre akarsz áttérni, akkor el kell döntened mi ellen akarod védeni első sorban.
A Scalibor kullancs és szúnyog ellen védi, a Kiltix bolha és kullancs ellen. Mindkettő fél évig véd. Fürdésnél le kell venni. ( ha folyóba tóba megy pancsizni, mert ártalmas a halakra stb. )
A Scalibor jobban állja a vizet mint a Kiltix, de bolha ellen sajnos nem véd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!