Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Volt kullancs-csipése kutyátok...

Volt kullancs-csipése kutyátoknak, mi lett vele?

Figyelt kérdés
Elsősorban fajtiszta kutyákra gondolok, nem keverékekre.
2011. ápr. 2. 22:12
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Első válaszoló egy elég nagy bunkó, ha nem válaszolsz, minkek írsz? Szerintem inkább téged minősít, hogy egy kalap alá veszed a fajtiszta és a keverék kutyákat, ugyanis nem egy álltorvostól hallottam (és gondolom ők jobban értenek, hozzá mint te), hogy a keverék kutyusok nehezebben kapnak el bármilyen betegséget!

22:52! Külön köszi, hogy leírtad, amit gondoltam! Nekünk is van egy keverék kutyusunk is, amiből mminden nyáron rengeteg kullancsot szedünk ki, és még sose volt semmi baja tőle! A fajiszta kutyusunkban viszont csak ez az egy volt, és majdnem elpusztult, szerencsére időben orvoshoz vittük, és még most is hordjuk kezelésekre, de rendbe fog jönni!

Úgyhogy erről ennyit kedves első válaszoló!

Többieknek köszönöm a normális válaszokat!

2011. ápr. 3. 22:00
 12/16 anonim ***** válasza:
Te nagyonokos kérdező! Itt egy dolog számít! Az hogy a kullancs fertőzött volt-e vagy nem! Ha fertőzött volt akkor mindegy hogy milyen kutyába megy bele! A keverék kutyátoknak egyszerűen szerencséje volt eddig. Arról már nem is beszélve, hogy te sosem lehetsz biztos benne, hány kullancs volt eddig a kutyádban, mert lehetetlen mindent észrevenni. Bár az is elég buta dolog hogy nem tartjátok távol valamival a kullancsokat tőlük...
2011. ápr. 3. 22:11
 13/16 anonim ***** válasza:
50%

Okos, tudós állatorvosokat ismersz, az biztos. Ők már csak tudják.

A babesia nem válogat...

2011. ápr. 3. 22:18
 14/16 A kérdező kommentje:
Szinte senkinek sem volt keverék kutyájának semmi baja kullancstól, mindig csak a fajtisztáknak! Ez azért érdekes, nem? Naponta átnézzük, nem volt még benne! És nyakörve is van killancsok és bolhák ellen, mégis megcsípte!
2011. ápr. 4. 22:35
 15/16 anonim ***** válasza:
Hát ezt mondd azoknak a keverék kutyáknak akik elkapták a betegségeket a kullancstól, esetleg bele is haltak... Nem érted? Ha a kullancs fertőzött akkor BETEG LESZ kutya. Mindegy milyen. Eddig szerencsétek volt.
2011. ápr. 4. 22:37
 16/16 Bozsikrisz ***** válasza:

Nem vagyok bunkó, de nem szeretem amikor valaki hülyeségeket beszél.

Yorkshire terrierem van, és 4 év alatt legalább 50 kullancsot kiszedtem belőle, eddig még semmi baja nem volt. Furcsa mi?

Magyarázat: a környékünkön rengeteg kullancs van, de kevéssé fertőzött terület.

A kutyának semmi köze hozzá, hogy megfertőződik e a babesiosis parazitával, vagy elkapja e a lyme vírust.

Ezeket se a keverék kutyák, se a fajtatiszta kutyák szervezete nem tudja magától legyűrni.

2011. ápr. 7. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!