A kérdés színvonala eléggé leminősít, kedves kérdező.
SEMMI KÜLÖNBSÉG nincs a között, hogy fajtatiszta, vagy keverék kutyába megy a kullancs.
Nincs is kedvem válaszolni...
Üdv, egy keverék, és egy fajtatiszta champion kutya tulajdonosa.
2011. ápr. 2. 22:17
2/16 anonim válasza:
A kullancsnak tök mindegy, milyen kutyába megy bele. A fajtatiszta is ugyanúgy lehet Babesiás, Lymeos, mint a keverék.
A betegség lefolyása sem fajtatisztaság függő.
Egyébként az egyik kutyám volt Babesiás, de időben észre vettem és az első szuritól rendbe is jött.
2011. ápr. 2. 22:18
3/16 anonim válasza:
nekünk is első szuritól rendbe jött. bár már barna volt a vizelete, ami elvileg nagy gáz, de másnapra már jól lett
2011. ápr. 2. 22:20
4/16 anonim válasza:
Volt párszor. Egyszer beteg lett tőle, majdnem meghalt. 2 hétig kezelték bár ez az orvos bakizásai miatt is volt. Azt mondta egy gyengébb fajta nem bírta volna eddig. A végén infúziót is kapott meg vizelethajtót. Sajnos már nem emlékszem melyik betegség volt de sokat szenvedett. Végül meggyógyult. Azóta jobban vigyázok a távoltartásra.
2011. ápr. 2. 22:23
5/16 anonim válasza:
Nekem van egy fajtatiszta Havanese-m és két tacskó keverékem. A tacskókban egy szezonban több kullancs is van, amit aztán otthon kiveszünk és kész, semmi baja, SOHA!
A Havanese-mben kétszer volt talán, de mindig orvos volt a vége, szurival!
Van a családban még ilyen, egy Pekingi, ő is mindig megbetegszik a kullancstól, míg az ugyan annál a háznál lévő keverékek eddig még nem!
Pedig a fajtatisztákat kezeljük csak kullancs elleni szerekkel!
Úgyhogy erről ennyit!!!
2011. ápr. 2. 22:52
6/16 anonim válasza:
ma 22:52
Következtetés....... A keverékek nem betegszenek meg.
Jó lenne, ha ezt tudnák azok a keverékek, akik viszont nem is egyszer betegek lesznek.
2011. ápr. 2. 22:57
7/16 anonim válasza:
A fajtatiszta kutyámnak viszont megtiltottam,hogy elolvassa ezt,mert múlt héten vettem ki belőle egy kullancsot.Eddig még semmi baja...
2011. ápr. 2. 23:19
8/16 anonim válasza:
Már nagyon sok kullancsot szedtem ki a kutyámból, de szerencsére eddig még nem lett emiatt semmi baja. Rendszeresen teszek rá bolha és kullancs elleni készítményt, de így is át kell nézni séta után.
2011. ápr. 2. 23:39
9/16 anonim válasza:
Mi az,hogy csak a fajtatisztákat kezelitek kullancs elleni szerekkel?A keverék nem számít?
2011. ápr. 3. 00:25
10/16 anonim válasza:
Az én kutyámból egyszerre 6 kullancsot szettek ki és majdnem meghalt. De szerencsére időbe vittük orvoshoz. 2-3 hétig infúzióra jártunk vele, mert nem evett és nem is ivott. De most már teljesen egészséges
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!