Ez csak birkózás, vagy veszekedés? Bővebben lent.
Nagymamám és mi vettünk egy rodéziai ridgebacket. Hétfőn (04.04.) lesznek 9 hetesek. Két kislány. Mától (péntek) Vasárnapig nálunk van mind kettő. Mikor a kertben játszanak elkezdenek birkózni, viszont szerintem ez már "sok". Harapdálják a másik nyakát, lábát, és néha egy kis morgó hangot is kiadnak, vagy a másik nyüszít egy rövidet. Ha már egy jó ideje csinálják, akkor szét szedem őket, de akkor meg nyugodtak, és együtt is alszanak. Ma egész nap figyeltem őket, hogy a szétszedés után mit csinálnak (egyiket az ölembe veszem a másik meg egyedül van, de olyat is csináltam hogy az egyiket bezártam a kennelbe, a másik meg kint, akkor pedig egymás után sírtak.)
Ez tényleg csak játék, vagy komolyabb is?
Nyugi,ez csak játék!:D
Kicsik még ők a verekedéshez!:D
egyelőre játékról van szó még kb. 3 hétig:) főleg ha a megadó és domináns szerepek cserélődnek közöttük, amennyiben ez egyoldalúvá válik akkor már érdemes beleavatkozni, hiszen ha az egyik kutya benneragad a domináns szerepkörben akkor ezzel a viselkedéssel fogja elkezdeni manipulálni, terelgetni, irányítgatni az embereket is, és így próbál majd mindenkivel kapcsolatot létesíteni... a játék maga egy nagyon fontos tevékenység a kutyák világában, így tanulnak meg kommunikálni és a falkában-családban való helyüket is így találják meg, részben így alakítják ki a rangsort
az a lényeg, hogy mindig az ember legyen a ranglétra tetején-az agresszív vagy túlzottan domináns viselkedést pedig egy vezető sem tolerálja falkán belül...
nem mindkettő a miénk..
nekem is volt már dolgom kutyussal, csak én ezt így furcsálltam egy kicsit, szóval inkább kérdezek, minthogy esetleg baj legyen.
Köszönöm (:
ebben a korban még csak játék:)
És nem is baj, ha egy kicsit nevelik egymást. Nagyon sok kölyöknél probléma, hogy nem tudja meddig mehet el, és nem érzi, hogyha játékból a gazdi kezébe harap, az neki fáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!