Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bichon havanese vagy máltai...

Bichon havanese vagy máltai selyemkutya? Melyiket válasszuk inkább?

Figyelt kérdés
Akiknek ilyen fajta kutyájuk van adnátok tanácsokat, hogy melyikre mi jellemző, mire kell jobban odafigyelni stb. Kisgyerek mellé lenne, jól kijönnének? Jellemző rájuk a rágás, ugatás?
2011. ápr. 1. 11:39
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem kisgyerek mellé mindkettő illik, kis termetük miatt! Lakásban is jól elvannak, bár úgy tudom a legtöbb kis testű kutya ugatós.. a rágás minden kutyára jellemző,ameddig le nem szoktatják róla, főleg a kölykök. De én a Havaneset ajánlanám...Én a nagy tesű kutyák híve vagyok, azokat is tartok, de anyámnak volt egy havanese kutyája, jó pofa kutyus volt...
2011. ápr. 1. 11:56
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem havanese kiskutyám van és kiváló kutyus kisgyermek mellé is.Nagyon játékos a miénk is állandóan laddázik,frizbizik stb.Nekünk bent van a házban télen ha kiengedjük szaladgálni vagy a dolgát elvégezni szoktunk ráadni egy kabátot vagy pulcsit.Mindjárt teszek fel róla egy képet.Imád fürödni és amikor fésülöm meg szárítom a szőrét közben mindig elalszik és úgy forgatom ahogy akarom!:)Én szoktam vágni a szőrét is azt is nagyon jól tűri hasonlóképpen mint a fürdést és szárítást.Nálunk ő olyan mint egy kisgyermek.Én csak ezt a fajta kutyust ajánlom neked egyszerűen imádnivaló. [link]
2011. ápr. 1. 12:11
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! 2. válaszolónak: nagyon aranyos a kiskutyusod! :)
2011. ápr. 1. 12:20
 4/10 anonim ***** válasza:

Most hallottam egy "gazdától", hogy elajándékozza a Havenesejét, mert nem bírnak vele, rettegésben tartja a családod, a gyerekeket már megharapta stb. Rohadtul ki vagyok rajta akadva, mert semmit sem tettek annak érdekében, hogy a kutyát megneveljék.

Mindegy. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy az, hogy egy kutya mennyire való gyerekek mellé, leginkább a gazdától, a neveléstől függ. Nem szabad emberként, gyerekként kezelni, mert annak könnyen meglehet az előbb említett eredménye.

2011. ápr. 1. 12:51
 5/10 A kérdező kommentje:
Szukát vagy kant, jellemükben van eltérés?
2011. ápr. 1. 14:31
 6/10 anonim ***** válasza:
A kanok nagyobbra nőnek, ennyi az eltérés...viszont szerintem szukát vegyetek, valamivel nyugodtabbak
2011. ápr. 1. 15:53
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem máltai kislány kutyám van, egy tündér!

Imádja a gyereket, nem hullik a szőre, nem büdi, okos nagyon, megtanulta hamar a szobatisztaságot is.

Én máltait választanék. Egy havanese azért nagyobb, nem tudom mekkora a gyerek, de mindegy, ha ráugrik:)

2011. ápr. 1. 16:41
 8/10 anonim ***** válasza:
szerintem a fajta az mindegy!Bár nekemekem 2 havanesem van,és nagyon cukik.Egy lány egy fiú.A lány kutyulim sokkal kedvesebb bújósabb és szófogadóbb.A fiú makacs és öntelt(bár eléggé el lett kényesztetve)Tehát én szukát ajánlok!
2011. ápr. 1. 18:21
 9/10 anonim ***** válasza:
ja ,amúgy a bichon havanese,a máltai selyem-és a törpeuszkár keresztezése!!
2011. ápr. 1. 18:23
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigieket, az már biztos, hogy szuka kutyát fogunk venni, de még mindig nem sikerült dönteni, hogy máltai vagy havanese legyen.
2011. ápr. 1. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!