Milyen kutyust ajanlanatok?
spicc
máltai selyemkutya
Toy Uszkár
Minden kutyának hullik a szőre, akár a te hajad.
Vegyél kitömött kutyát, az mindenben olyan, amit szeretnél.
Még valami.
Sem a bolognai, sem a westie nem való kinti kutyának.
spániel,ha kellöen letudod mozgatni,vagy uszkár mert az nem "szőröz"
uszkár azért jó mert több méretbe van :)
Tacskót piszokul le kell fárasztani, és akkor elég csendes. Ház körüli mozgást akkor is jelzi, de ha valaki rászól, érezteti vele, hogy nyugi öreg, hallom, hogy valaki van ott, de leszarom, mert nem ellenfél, akkor egy-két vakkantás után befogja a száját.
Apró fehér izék manapság nagyon divatosak, emiatt elég sokan szaporítják felelőtlenül, és sok köztük a pszichésen gyenge. Engem elég sűrűn "támadnak meg" apró fehér izék... az igazi, jó vérvonalú westie nagypofájú, de nem agresszív, a bolonyéz/havanyéz/bisonyéz/tudomisénnyéz kutyák eredetileg nem tudom milyenek, de akikkel én találkozok, azok közt elég sok az öngyilkosterrorista.
Ha piszok sok pénzed van, akkor keress rá a legdrágább tenyésztőkre, azokra, akik csak sorbanállással tudnak kölyköt ígérni nyár végére, vagy jövő évre, és akkor is mindenféle szerződést akarnak aláíratni, és kötelezni akarnak arra, hogy muti meg a kutyát 3/6/9/12 hónap után, és belepofáznak abba, hogy mivel etess, meg úgy általában kötözködnek. Az ilyenek lehet, hogy le is beszélnek a fajtáról, ha nem neked való.
Ha nincs bitang sok pénzed, akkor irány a sintértelep, vagy a menhely. Menhelyre sokszor be lehet menni csak úgy ismerkedni a kutyákkal, és van időd kiválasztani, hogy melyik az a kis nyomoronc, amelyik belédszeret és elcsábít. Sintérnél, és menhelyen is előfordulnak fajtatiszta kutyák, de a 'tacskszerű' 'uszkárjellegű' 'westiere hasonlító' sokkal gyakoribb. És természetesen ez sem ingyenes. Menhelyek többnyire elvárják, hogy ivartalaníts. Gyakran kell a kutyákat gyógyítani, féregteleníteni, bolhátlanítani. Lehet, hogy ők már megtették, de akkor illik kicsengetni nekik a költségeket. Sintérek nem tudom kérnek-e pénzt (azt hiszem nem) de sintértelepi kutyáknál is szoktak lenni orvosi költségek.
Befogadott kutyák nagyon hálásak szoktak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!