A huskyknak lehet zöld vagy kékeszöld a szeme?
Szeretet, hűség, ragaszkodás.
Ezt lásd benne, semmi mást!
Semmi baj, kutyáknál előfordul a kétféle szemszín.
De orvost is kérdezz meg, ha biztosra akarsz menni.
A vörös színű kutyáknál a borostyán szemszín gyakoribb.
Ahogy látom, a kutyus még nagyon fiatal, szerintem még alakulni fog, inkább borostyán lesz, semmint zöld.
A képen egyébként nem egyértelmű...
Olvasd el:
16:03 - esetleg rákattintanál az előzőben megadott linkre...?
Vagy van egyéb forrásod, azt megadnád?
Ez szem nem zöld, hanem borostyán színű. Előfordul. A szem színt nem szokták lényegesnek tartani a fajtánál, bár zöld szemű kutyáról én még soha nem hallottam. A szem színe lehet kék és barna (ez lehet egészen világos, majdnem sárga is), lehet olyan, amikor a egyik szem kék, a másik barna. Sőt, az is teljesen elfogadott, hogy a két szín egy szemen belül is megtalálható. Ezt particolornak nevezik. A szemmel kapcsolatban van egy érdekesség a szánhúzó klub honlapján, hogy a barna szemű kutya szeme miért tűnhet zöldnek képen:
A szem színnel szemben sokkal fontosabb a formája: annak ugyanis van szerepe a védelem szempontjából. A huskynál is elvárt mandula vágású szemnél ugyanis a szemgolyóból lényegesen kisebb terület van kitéve a hideg időjárásnak.
És ha valakit érdekelnek a szánhúzó kutyák, akkor javaslom a MEOE szánhúzó és Északi Kutyások Klubjának honlapját olvasgassák, rengeteg cikk van fent mindhárom fajtáról:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!