Hogyan lehet megtanítani a kutyáknak, hogy bent maradjanak az udvaron? Ha nyitva is van a kapu? Szóval ne jusson eszükbe kimenni.
Figyelt kérdés
2009. febr. 25. 14:24
11/13 anonim válasza:
18:58-as válaszolónak: azt kifelejtetted a leírásból, pedig ez a lényeg hogy nem a Parancs! a fontos, hanem a rangsor felállítás, a tisztelet kivívása. Te, mint gazda vagy a falkavezér, és mint olyan, Te mész mindenhová előre, és ha szólsz, jöhet a falka töbitagja (ugyanígy: Te eszel elsőként, Te hívod játékba, stb.). Mindezt nem erőszakkal, megfélemlítéssel kell elérned, hanem tanítással. Erre jó a kutyaiskola, megtanítják a kapus szabályt és még millió hasznos dolgot.
Sok sikert!
12/13 anonim válasza:
18.58-as vagyok. :) Azért hagytam ki, mert alapnak vettem, hogy ez megvan. :) És mert saját magam szerint gondolkodok, és ez nálam még csak fel sem merült soha... Még esély sem adok, hogy ilyen problémánk legyen. :) De valóban igazad van, tényleg ez a legfontosabb. Viszont mi nem járunk kutyaiskolába (nincs normális a környéken :( és stb...). Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez nemjó, felesleges. Csak azt, hogy ha olyan kutyája van valakinek, és saját maga is alkalmas a dologra, emellé még van tapasztalata (vagy tegyem hozzá, érzéke, mert ez is fontos) akkor nyugodtan nevelhet otthon is. Persze fontos tárasaságba járni, és mondjuk ha őrzővédőzni akar vagy ilyesmi... De ezt (a kérdést) azért meg lehet próbálni otthon is. :)
13/13 anonim válasza:
18.58 Ja és nem tudom, hogy rám értetted-e... :) De én nem megfélemlítéssel érem el, azt amit (elég sokmindent tudnak), de igenis tudják, hogy ki az erősebb (nem csak fizikailag). Azt, hogy hogy dobbantok, vagy a testemmel mutatom, hogy erre bizony nem jössz ki, még nem félemlítés, viszont könnyebben megértik... Ha már a falkavezérnél tartunk, hát ő sem csak "jutifalival" irányítja a falkát. :) Ezen kívül, ha a kutya alapból a "falkába" születik, akkor szerintem elég egyzserű felvenni a helyét (ha már megvannak a normális viszonyok) És hiába nem járunk suliba, de azért a kutyáimnak van "személyiségtesztje", engedelmes vizsgája meg egykét munkaverseny csak úgy próbának. :) De ha tehetném, mindenképpen járnék! :( :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!