Hogyan lehet megtanítani a kutyáknak, hogy bent maradjanak az udvaron? Ha nyitva is van a kapu? Szóval ne jusson eszükbe kimenni.
Nehéz ügy.
Sokkal inkább érdemes kerülni az ilyen helyzeteket.
szerintem ez akkor is túlzott kockázat.
Mi van ha az a három kutya valamiért megváltoztatja a szokását, és neked megy?
Mindent nem kell megtanítani. A biztonság alapja hogy az ilyen helyzeteket elkerüli az ember, mert mindig jöhet egy váratlan új hatás ami miatt esetleg mégis kimegy...
Előző voltam:
Ezen kívül az sem mindegy hogy bárki hozzáfér a te kutyádhoz és azt tesz vele amit akar vagy biztonságban van a zárt kerten belül.
Meg lehet tanítani, nem nagy kunszt. Persze én csak azt a verziót tudom elképzelni, amikor te is a közelben vagy. Ha nyitva marad a kapu, és te eltűnsz a látómezejéből, 99 százalék, hogy ki fog menni.
Én a saját 2 kutyámat arra tudtam megtanítani, hogy ne akarjanak kisurranni, mikor nyílik a kapu, vagy akár ha huzamosabb ideig is nyitva kell hagyni (például mikor hurcolkodik az ember) ne lépjenek le. De ehhez az kell, hogy lássanak, vagy csak tényleg 2-3 percre tűnjek el a szemük elől.
Ehhez néhány nálunk szám szerint 3 jól irányzott pofon kell, plusz a nyitott kapu, és már meg is tanulták. Egyébként nem értek egyet az előttem szólókkal, ez igenis, alapvető engedelmességhez tartozik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!