Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Shih tzu vételi feltételek...

Shih tzu vételi feltételek megvegyem?

Figyelt kérdés
Megéri venni shih tzut 30 ezerért chip és törzskönyv nélkül?
2011. márc. 27. 20:50
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

akkor most menjünk rajta végig:

fedeztetési jegy (a kan gazdája veszi és adja): 2.000,

alombejelentő: 2.000,

Származási lap (regisztráció + chip/ vagy tetoválás): 5500

kennelnév (egyszer kell kifizetni és akár évtizedekig is használhatod: 20.000,-

éves tagdíj (amivel ugye minden nevezés féláron van): 7.500,

Ha azt nézzük, hogy a 20 ezer egyszeri kiadás akkor a MEOE felé kell kifizetni : 2000 + 5500/per kölyök : ez öt kicsi esetén kb 5900Ft/kölyök...nem egy nagy összeg de pl ha minden kicsinek leszűrik a szemét mielőtt eladják (mint mi is csináljuk) az már 7500 Ft/kiskutya a szülők szűrése több 10 ezerért stb... még mindig nem a Tk a legdrágább

2011. márc. 27. 23:33
 22/24 anonim ***** válasza:
0%
Lehet tag,de lehet hogy duplán fizette a nevezéseket.Nem azt mondom,hogy így kell,vagy így jó csinálni,de sokan ilyen egyszeri szaporítók.Ez a tk-nélkül keverék szöveg,meg még nagyobb butaság.Miért lenne minden fekete vagy fehér?Egyéb árnyalatok nincsenek?Akkor még ott van az is,hogy nem látsz bele senkibe,tk-vel DNS vizsgálat nélkül csak szimplán elhiszed a tenyésztőnek,hogy úgy van ahogy mondja.
2011. márc. 27. 23:42
 23/24 shih-tzu válasza:
0%
Nekem csak shih-tzu kutyusaim vannak és voltak. és annál undorítóbbat (meg lehet ezen sértődni, nem érdekel), hogy van-e a kutyusnak törzskönyve vagy nincs, a szememben semmit nem jelemt. Soha nem akartam kiállításra vinni egyik babámat sem, ha akartam volna és már az elején így állok hozzá, akkopr csak törzskönyveset, DE! az egészségüket tekintve semmit nem jelent! Steffike 6 évesen került hozzánk, nagyon szerettük. 13 és fél éves volt, mikor a karomban aludt el. Fáni és Ali gyönyörűek, egészségesek, shih-tzuk, és nincs törzskönyve. Ennek ellenére, senki nem hagyja szó nélkül, mikor sétálunk, hogy milyen két szép babám van. A fajta tisztákról és a törzskönyves kutyákról nekem jobban meg van a véleményem. Sok helyről hallottam, hogy az agyon tenyésztések miatt, milyen rendellenességek merülnek fel és sok hamar beteg lesz. A szukáknál pedig vagy ál vemhesség vagy alak féltés merül fel és nem tudják befedeztetni. Ez azoknak szólt, akik a fellegekben járnak és le minősítik a papír nélküli kutyákat! A kerdezőnek a válaszom, nem az árát kell nézni, hanem majd mikor először meglátod, egyből megszereted-e. mert ha igen, nem érdekelnek a feltételek.
2012. jan. 15. 23:48
 24/24 anonim ***** válasza:

Kedves shih-tzu neked hivatalosan keverékeid vannak és pont. semmivel se tudod bizonyítani, hogy nem azok innentől kezdve nincs miről beszélni.

Egészség - igen lehet a te kutyád egészséges de honnan tudod, hogy nem hordoz recesszíven olyan betegséget amit a kan is és csak a kicsiknél fog megjelenni?

Az, hogy az utcán mit mondanak... ne nevettes már kérlek... az én színhibás, két foghiányos, dp-s kutyámat is mindig dicsérik az emberek aki a hozzád hasonló hobby szaporítók egy terméke a menhelyről...

Olyan pedig, hogy agyontenyésztés max a te agyadban létezik mert ilyen szó nincsen...max beltenyésztés van ami pont nem a törzskönyves kutyákra jellemző hanem azokra akiket csak úgy tk. nélkül raktak össze és azt se tudja a kedves szaporító, hogy a kutyák közeli rokonok e...

Az "alak féltést" nem kommentálnám mert ennél nagyobb ostobaságot még itt a gyk-n is ritkán olvasok...-_-"

2012. jan. 16. 00:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!