Csak én tartom ezt "árulásnak"?
Én mondjuk nem veszek úgy kutyát, hogy ez most agilityre kell, vagy nyomkövetésre.
Azért veszem meg, hogy a barátom legyen, és idő közben kiderül, hogy miben jó. A mostanival például nyomkövetni fogok.
Persze ezzel nem mindenki van így.
Egyébként szerintem néhány embernek kisebbségi komplexusa van, mert "nem a legokosabb fajtából való" a kutyája, ezért vesz magának egy bordert, csak mert egy teszt szerint ők a legokosabbak. És így büszkék lehetnek.
Én sosem vennék, mert abszolút nem hozzám való fajta.
Tudom már aktuális a kérdés nagyon nem :). De én is bordert tervezek venni, igaz immáron 8 éve oda vagyok értük. 4 éve viszont folyamatosan hezitálok, hogy hozzak-ne hozzak.
Időközben beleestem a lyukba, nem bírtam kutya nélkül mivel 18 évig sosem volt, minden informálódás nélkül szaporítótól golden. Így ejtődött a border téma, hogy majd csak évek múlva, most itt a goldi,vele is lehet dolgozni, versenyezni, eredményket elérni. Csak sajnos tudatlanságomnak meg lett a végzete. A kutyám kissé érzékeny idegrendszerű, sok dologtól fél, diszpláziás a csípője, amivel elérkeztünk arra pontra, hogy miért is szeretnék én bordert. Sokan el is mondanak jó pár dolognak, meg kibeszélnek, hogy persze mert nem jó nekem a jelenlegi kutyám, nem ám nekem a legokosabb, legmegfelelni akaróbb kutya kell. Holott hülyeség. Igen biztosan vannak akik divatból veszik. De! Ez a kevesebb szerintem.
Nekem például elsőre a kinézete alapján tetszett meg, mit se tudtam róla. Aztán élőben találkoztam eggyel terelés közben, elállt a lélegzetem és az volt a momentum igen nekem kell egy ilyen kutya, pedig mondom fogalmam sem volt vele kapcsolatban semmiről. Nem tagagom fő célom, hogy agilityre veszek kutyát, de főként barátként. De várnék pár évet, ha csak barátként akarnék. Mivel a goldim nem alkalmas rá, és én imádom ezt a sportot, volt alkalmam kipróbálni, elvarázsol és szinte függő vagyok tőle. Tudom, hogy nem bírnám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!