Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csak én tartom ezt "árulásnak"?

Csak én tartom ezt "árulásnak"?

Figyelt kérdés
Sokszor tapasztalom, hogy valaki elkezdi egy ismeretlenebb fajtával a kutyázást és amikor rájön, hogy ez milyen jó akkor második kutyának vesz magának egy bordert. Egyre több kutyásnál látom ezt. Rosszul gondolkozom ha ez elszomorít? Most komolyan csak a border létezik és senki nem tudja vele felvenni a versenyt?
2011. márc. 27. 00:15
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
De én nem csak maxi kategóriáról és agilityről beszéltem...
2011. márc. 27. 12:42
 22/34 anonim ***** válasza:
01:42-es vagyok, bocsánat. Azt szerettem volna írni, hogy az egyik kötelező jelleggel a collie, a másik meg a szabadon választható faj. :) botyi...
2011. márc. 27. 12:54
 23/34 anonim ***** válasza:
Én csak az agilityt ismerem belülről és én csak ebben a sportban érzem ezt a tendenciát.
2011. márc. 27. 13:03
 24/34 anonim ***** válasza:
A legtöbben azért mennek versenyre, mert nyerni akarnak. Az embereknél is nézd meg, akár doppingszerekkel is képesek a győzelemért tönkre tenni az egészségüket. A kutyás sportban sincs másként. Ha egy fajta nagyobb eséllyel lehet győztes, azt választják. Ez a győzelemről szól. Aki pedig egy fajta igazi szerelmese, az vagy tudomásul veszi, hogy nem fog VB-re menni , de természetesen megpróbálja kihozni a kutyájából a maximumot, amire az a fajta képes .
2011. márc. 27. 13:12
 25/34 anonim ***** válasza:

Én mondjuk nem veszek úgy kutyát, hogy ez most agilityre kell, vagy nyomkövetésre.

Azért veszem meg, hogy a barátom legyen, és idő közben kiderül, hogy miben jó. A mostanival például nyomkövetni fogok.

Persze ezzel nem mindenki van így.

Egyébként szerintem néhány embernek kisebbségi komplexusa van, mert "nem a legokosabb fajtából való" a kutyája, ezért vesz magának egy bordert, csak mert egy teszt szerint ők a legokosabbak. És így büszkék lehetnek.

Én sosem vennék, mert abszolút nem hozzám való fajta.

2011. márc. 27. 18:42
 26/34 anonim ***** válasza:

Tudom már aktuális a kérdés nagyon nem :). De én is bordert tervezek venni, igaz immáron 8 éve oda vagyok értük. 4 éve viszont folyamatosan hezitálok, hogy hozzak-ne hozzak.

Időközben beleestem a lyukba, nem bírtam kutya nélkül mivel 18 évig sosem volt, minden informálódás nélkül szaporítótól golden. Így ejtődött a border téma, hogy majd csak évek múlva, most itt a goldi,vele is lehet dolgozni, versenyezni, eredményket elérni. Csak sajnos tudatlanságomnak meg lett a végzete. A kutyám kissé érzékeny idegrendszerű, sok dologtól fél, diszpláziás a csípője, amivel elérkeztünk arra pontra, hogy miért is szeretnék én bordert. Sokan el is mondanak jó pár dolognak, meg kibeszélnek, hogy persze mert nem jó nekem a jelenlegi kutyám, nem ám nekem a legokosabb, legmegfelelni akaróbb kutya kell. Holott hülyeség. Igen biztosan vannak akik divatból veszik. De! Ez a kevesebb szerintem.

Nekem például elsőre a kinézete alapján tetszett meg, mit se tudtam róla. Aztán élőben találkoztam eggyel terelés közben, elállt a lélegzetem és az volt a momentum igen nekem kell egy ilyen kutya, pedig mondom fogalmam sem volt vele kapcsolatban semmiről. Nem tagagom fő célom, hogy agilityre veszek kutyát, de főként barátként. De várnék pár évet, ha csak barátként akarnék. Mivel a goldim nem alkalmas rá, és én imádom ezt a sportot, volt alkalmam kipróbálni, elvarázsol és szinte függő vagyok tőle. Tudom, hogy nem bírnám

2011. márc. 30. 00:11
 27/34 anonim ***** válasza:
Gondolom, nem megfelelő helyről vetted azt a goldent. Ha a bordert is így fogod választani, lehet ismét rosszul jársz.
2011. márc. 30. 11:58
 28/34 anonim ***** válasza:
Szerintem az előző írásából egyértelműen kiderült, h belátta, h rosszul, rossz helyről választott. Nem hinném, h újra így választana....
2011. márc. 30. 12:04
 29/34 A kérdező kommentje:
Én is szaporítótól kaptam az első kutyám. Igaz szerencsére semmi baja. Ebből mégsem azt a következtetést vonom le, hogy legközelebb csakis borderem lesz, hanem azt, hogy legközelebb jó helyről veszem. Persze te mondod, hogy régóta kedvenced és ez más, de azok az emberek akikről én beszélek úgy csöppennek bele a kutyás világba, szóval előtte ugyanúgy nem tudták mi az a border mint a nevelés vagy agility... Érdekes külföldön sikeresen versenyeznek olyan fajtákkal akiket itthon nem értékelnek sokra. Vajon mi a titkuk?
2011. márc. 30. 12:12
 30/34 anonim ***** válasza:
Mondj ilyeneket légyszi, sportágakkal együtt! Kíváncsi vagyok, h mire gondolsz?
2011. márc. 30. 12:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!