Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kölyök kortól hogy kell a...

Kölyök kortól hogy kell a kutyába csepegtetni, hogy én vagyok a falkavezér?

Figyelt kérdés

Most, légyszives ne azt írjátok, hogy Olvassam el A fennel könyvét, mert azt mindenhol írják. Már elolvastam 1-2 kutyás könyvet, de nagyjából csak 1-2 dolog volt benne, hogy : Én adom a kaját, és leteszem elé, meg felveszem előle, meg beleturkálok, mintha én ennék belőle előbb.

De, csak ennyit írtak.

Most akkor valaki tud jó, hatásos módszereket, hogy már a kölyök kutyában fel se merüljön, hogy nem Én vagyok a falkavezér, tehát felette vagyok, sé leszek is.

2011. márc. 25. 13:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Ugyan úgy, mint a gyerekeknél: szabályok felállítása és azoknak következetes betartása. A kiskutyák nevelésénél is akaratpróbák zajlanak és sosem szabad hagyni, hogy a kutya nyerjen. Nem verni kell az állatot, hogy tudja, te vagy az erősebb, minimális testi fenyítéssel, illetve korrigálással egybekötve kell egy nagyon határozott és erős fellépéssel tudatni vele, hogy ki a főnök. A viselkedésedből ítéli meg a kutya, hogy tisztelnie kell-e vagy sem. Ha sugárzik rólad, hogy magabiztos vagy és nincs pardon, tudni fogja, merre van az arra.
2011. márc. 25. 13:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Egy kölyökkutya alapból úgy tekint rá, azt csak meg kell tartani. Nem rohangálsz utána, hanem megtanulja, hogy ő követ téged.

Ne hagyj rá dolgokat, ne kérj tőle olyasmit, amit épp nem tudsz betartatni, ha valamit kimondasz, akkor szerezz is érvényt az akaratodnak. Ha nem tudsz, inkább ne mondd ki.

Légy következetes, ha valamit nem szabad azt nem szabad, ha valamire megkéred, amit már tud, akkor azt csinálja.

Tőled származzon a mozgás öröme, te engeded el kutyák közé játszani, nem magától rohan el, hanem te engeded el, stb.

2011. márc. 25. 13:40
 3/7 sors79 ***** válasza:

El kell, hogy szomorítsalak az utolsó mondatod miatt. Ha egy domináns kutyát fogsz véletlenül ki, akkor lehet, hogy hónapokig, évekig próbára tesz a kis drága, nincs olyan módszer, amitől egy csapásra tisztelni fog, mindig résen kell lenned. Egyébként, ha határozott vagy, kitartó, türelmes, akkor mindegy melyik módszert alkalmazod (a lényeg, hogy ne a klasszikus, büntetéseken alapuló legyen)

A hétköznapok a legfontosabbak. Mindig tudnod kell előre, egy adott szituációban mit vársz el, vagy ügyesen kell improvizálni :-)

Szóval az etetésnél (ahogy írtad) például, de kitalálhatsz napközben engedelmességi feladatokat neki. pl: maradjon az egyik szobában, amíg te kimész egy pillanatra, vagy éppen kiküldöd valahonnan csak úgy random...

2011. márc. 25. 13:43
 4/7 anonim ***** válasza:

Attól függ miért akarsz te lenni a falkavezér. Ha nevelési célzattal, és hobbiként tartod a kutyát, az oké. Most arra gondolok, hogy hallgasson rád. (Fekszik, ül stb)

Ezt jutalomfalattal el tudod nála érni. Nyilván függ a kutya mentalitásától is, mert ha önfejű, akkor nem pár hónapos korában kell elkezdeni, hanem picit később.

Egyre figyelj, erőszakkal ne fenyítsd. Ha rosszat csinál, koppints az orrára. Azt utálják. De ha fenyíted agresszív lesz. Mondok egy példát. Nekünk egy dobberman keverék kutyánk van. Amikor kicsi volt elég messzire elszaladt sétáltatás közben. A nevelőapám úgy gondolta, na most ő megmutatja ki az úr. Széttört hátán egy seprűt. Utálom érte. A kutya most 14 éves. Úgy fél tőle mint a tűztől. Viszont amikor anyukámmal veszekednek, a kutya morog a nevelőapámra. Megakarja védeni anyámat.

Én vettem a fáradtságot, elolvastam pár kutyás könyvet, és jutalomfalattal megtanítottam egy csomó mindenre. Mint az embereknél is, a kutyát is motiválni kell. Ha fenyegetve érzi magát, csak félni fog, nem biztos, hogy engedelmeskedni is.

Próbáld meg ezzel. De biztos lesz, aki majd jobb tanácsot ad.

2011. márc. 25. 13:47
 5/7 Ninna ♥ ***** válasza:
Én már kölyökkorban alkalmaztam nála a szabályokat, következetesen betartottam, így csak a kamaszkorában, az ivarérés időszakában kezdett volna el bepróbálkozni, de aztán mivel én voltam a góré, sikerült visszafojtani, azóta sincs gond vele. Kapuszabály, etetés szabály, pórázszabály, 5 perces hazaérkezéses szabály, ha ezeket betartod, nagy gond nem lehet. A szabályokat megtalálod ezen a linken ( [link] ha az összeset betartod, akkor jóval könnyebb dolgod lesz már a felnőtt éveiben. És igen, nem hagyni neki, ha harapdálja a kezedet, és következetesen, de pozitív megerősítéssel, jutalomfalatokkal, tanítgatni őt a legelső perctől kezdve az engedelmességi feladatokra, esetleg trükkökre. És nagyon nagyon erősíteni a kapcsolatotokat, és a végén álomkutyád lesz, beérik a gyümölcse. Én mióta nálam van a nagyobbik kutyám, azóta betartom a szabályokat, és tökéletesen működik a kutya, pedig csak egy alap, és középfokot jártam ki vele egy pozitív megerősítéses suliban.
2011. márc. 25. 14:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Következetesség. Ez a kulcs. Szabályokat neked kell fölállítani és ezeket határozottan betartatni. Valamint a behívásra nagy hangsúlyt fektetni. Ahol meg kell tanulnia h neki kell vigyáznia arra h el ne hagyjon téged és nem te vigyázol rá.

Én ez alapján neveltem az enyémet, és soha fel sem merült benne h nem én lennék a falkavezér.

2011. ápr. 7. 10:01
 7/7 anonim ***** válasza:

A kutya képes bármikor tanulni, akár még tíz éves korban is, ha tapasztalt gazdához kerül.

Szerintem menj kutyasuliba és nézd a Csodálatos kutyadoki adásait.

Ha többet tudsz a kutyáról és van tapasztalatod, akkor lehetsz falkavezér. Az állatoknál nem lehet blöffölni. Ha nem vagy rá alkalmas, akkor sosem leszel jó kutyatartó.

Ha hiába olvasol könyvet, hiába hallgatsz tapasztalt szakembert, akkor benned van a hiba, akkor nem vagy alkalmas falkavezérnek.

Akkor tarts inkább macsekot, vagy papagájt.

2011. ápr. 7. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!