Kutyagazdik! Mennyit sétáltatjátok naponta a kutyátokat?
Reggel és este: 1- 2 óra (szaladgálós)
Délben: fél óra (szaglászós)
Este: min.4 óra (ami belefér :))
Panel lakó sheltie- m van. :)
Nekem egy terrier keverék kutyusom van. Kertes házunk van, de a kutyának szabad bejárása van ki-be. Leginkább bent van, csak ellenőrizgetni megy ki a területét, no meg ügye a pisi-kaki.
Reggel, mielőtt elindulok a suliba dobálom neki párszor a labdáját. Mikor hazajövök ismét labdázunk picit. Délután 3-4 óra fele elszoktam vinni sétálni. Ez változó ideig tart. Van hogy 2 óra, van hogy fél. Függ a kutyustól, tőlem, az időjárástól. Ha jó idő van mindennap elviszem sétálni. Séta előtt szoktam gyakorolgatni trükköket és újakat tanítani. Ha hazaérünk levezetésként újból egy kis labdázás. Egyébként sokszor megkérem a szomszédunkat, hogy eljöhessen velünk a kutyája sétálni, hadd játszanak egy kicsit. Mert nálunk (falun élek) nem túl sok kutyasétáltató emberrel találkozom... Hétvégenként erdőbe is szoktunk menni. :)
1 éves beagle. Kertes házban lakunk, kinti-benti kutya.
Napi 2-3 órát sétálunk, ennek a fele olyan, hogy ketten vagyunk, pórázon van, aztán amikor odaérünk a parkba elengedem, sokat szaladgál a többi kutyával, kötelet húznak stb. Ilyenkor gyakorlok is vele (engedelmességet).
Heti 2-3x járunk kutyasuliba, ott pedig mindenfélét csinálunk.
Esténként megyünk, hogy végigaludja az éjszakát.
Ha kutyasuli van, akkor oda ugye délelőtt kell menni, így néha estére kialussza magát és elviszem még 1 órára a kertek alá pórázon. Ilyenkor csak szaglászik.
- kertes ház, 700 nm
- hétköznap este 2-3 óra / 8-10 km + alkalmanként nyomkövetés
- hétvége 2-4 óra vagy kutyasuli (engedelmes, ügyességi, ÖV, nyom)
- póráz nélküli sétálós-szaladgálós-úszkálós-kutyatársaságos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!