Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudom megállapítani a...

Hogyan tudom megállapítani a golden retrieveremről, hogy fajtiszta-e?

Figyelt kérdés
Február 20. környékén lett vásárolva egy "Törzskönyvezett" golden retriever. A születési ideje január 11. Tehát mostanában lesz 3 hónapos... De egyre jobban kételyek merülnek fel bennem... Nem tudom hogy valóban fajtiszta kutya-e, a szőre sokkal vastagabb, és gyapjasabb azoknál, amelyeket a google kidobott... és a teste is pufibb, zömökebb. És mindent összeugrál, és szadizza a macskákat is... Kérlek segítsetek!
2011. márc. 23. 21:31
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
7%
Ezt a dolgot onnan szedtem, drága előttem felszólaló, hogy az én fajtiszta kutyámnak is megvannak a fajtajelei. És ha értenél a kutyákhoz, te is tudhatnád, hogy a legtöbb fajtiszta kutyán ott van ez a volt. Elég sok kutyán láttam már, és te ezt valószínűleg azért nem tudtad, mert nem volt még kutyád. A Lessie-ből nem fogod megtanulni a kutyák jellemeit.
2011. márc. 27. 16:02
 42/44 anonim ***** válasza:
100%
jaj hozzánk is jött már gazdijelölt és kezdte el vizsgálni a kutya mancsait és szájpadlását. Halálra röhögtem magam :DD ez egy ostobaság főleg az én fajtámnál ahol a blue merle miatt a pigmentáció nem tökéletes még a tricolor kutyáknál se..ez csak egy tévhit. 7 kutyám van és volt már nálunk jó sok alom de ilyen "ott feketének kell lenni mert akkor fajtatiszta" dolog még soha nem jött be, más fajtákra se igaz. Akkor fajtatiszta ha van Törzskönyve, ha nincs neki akkor csak egy keverék ami fajtatisztának néz ki (nem tudhatod, hogy véletlen néz e ki fajtatisztának vagy nem volt e x generációra visszamenőleg valami belekeverve)
2011. márc. 27. 16:11
 43/44 anonim ***** válasza:
100%

ma 16:02

"fajtajelei" valóban van minden kutyának.

De foltok itt-ott..............

Az én vonalra tenyésztett kutyám akkor ezek szerint nem is fajtatiszta. Nincs folt a nyelvén.

Sürgősen kicserélem arra a kis keverékre, amelyiket tegnap láttam, mert annak meg 3 fekete folt is van azon a picike hasán.

2011. márc. 27. 16:27
 44/44 anonim ***** válasza:

"a legtöbb fajtiszta kutyán ott van ez a volt."

Akkor ezek szerint ebből mégsem lehet megállapítani, mert szerinted is csak a legtöbb kutyán van. És hidd el ilyen foltja a keverékeknek is lehet.

Hozzátenném, hogy én egy szóval sem mondtam, hogy értek a kutyákhoz. Viszont legalább tudom mi a FAJtiszta és a FAJTAtiszta között a különbség és nem keverem.

2011. márc. 27. 21:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!