Jó választás egy francia bulldog kutyus?
Még valami.
Ha élőlényt veszek magamhoz, akkor vállalom annak a sorsát, történetesen azt is, hogy beteg lesz.
Mert nem csak önmagamra gondolok, nem csak arra, hogy nekem mi a jó és kényelmes és kifizetődő.
A válasz írója 45%-ban hasznos válaszokat ad.
Ersze,ersze.Ez nagyon demagog szoveg.Ennyi erovel akkor mindenki csapjon fel foallasu kutyamentonek,de tudod mit,eljunk kenyeren es vizen,hiszen Afrikaban is eheznek az emberek...
De ennyi erovel alkoholista csoveseket is befogadhatnek az utcarol,mert mekkora onzoseg,hogy csak szimpatikus,jofej emberekkel baratkozom.
Engedtessek mar meg valakinek,hogy olyan kutyat vegyen magahoz,ami neki szimpatikus.
"Még valami.
Ha élőlényt veszek magamhoz, akkor vállalom annak a sorsát, történetesen azt is, hogy beteg lesz.
Mert nem csak önmagamra gondolok, nem csak arra, hogy nekem mi a jó és kényelmes és kifizetődő."
Ez valo igaz,de attol meg igyekszem ugy kivalasztani,hogy lehetoleg egeszseges legyen.Es igen,azert,mert ez nekem igy jo,kenyelmes es kifizetodo.
A kutyaszerető kutyát ment, az önző ember drága kutyát vesz.
Persze, hogy joga van hozzá, de ettől még önző.
Ami Afrikában van rossz, arról mi itt nem tehetünk.
Azonban ami rossz a kutyákkal történik idehaza, arról már igen.
Akinek módjában áll kutyát magához venni és nem teszi, az felelős érte.
Egy hajléktalant kevesebben tudnának magukhoz venni és gondoskodni róla, de ha elébe kerül egy éhező és nem ad neki egy kis ételt, mikor megtehetné, az már az ő felelőssége.
Nagyon kifordultan latod a dolgokat.Ennyi erovel akkor sajat gyereket se vallalj,amig be tudsz fogadni valakit az arvahazbol.
Egy bizonyos szintig minden ember onzo.Es szerintem normalis,hogy nem csak joszivusegbol akarok kutyat tartani-mivel ez teher-hanem olyan kutyat valasztok,ami/aki tetszik nekem.
En pl. draga kutyat veszek,es nem azert,mert sznob vagyok,hanem mert egy bizonyos fajta tetszik,es nem mas.En pedig garanciat szeretnek arra,hogy egeszseges,szep,fajtajellegu kutyam lesz.
Az onzoseg az,mikor valaki szaporitja a kutyait foloslegesen,csak azert,mert "aranyosak a kolykok",vagy mert penzt remel az eladasukbol,es az ilyen emberek valoban felelosse tehetoek a menhelyen elo kutyak szenvedeseiert.
Szoval vigyazz,es valogasd meg a szavaidat,nehogy ugy erezd,az egesz vilag ellened van.
Szerintem a kérdező is azért szaporít, mert aranyos a kutyája, a fajtának bizonyára szerelmese és pénzt is kap érte.
A kutyatenyésztés vagy hobbi, vagy pénzkereset, akár honnan nézzük. Nem arról van szó, hogy kihaló fajta és menteni kell.
Úgyhogy inkább az válogassa meg a szavait, aki támogatja a szaporítást, mert neki is a lelkén szárad bizonyos százalékig a gazdátlan kutyák sorsa.
És tudom, hogy a világ azok ellen vannak, akik jobbítani akarnak, mert a jobbítás rendszerint a jogok csorbítása valahol valakiknél.
De vállalom.
Benezted ocsem...
De hogy most mar a kedves Kerdezonek is valaszoljak: apukameknak francia bulldogja van.Nagyon sajatsagos kutya.Ha bulldogot tartasz,az olyan,mintha egy nagyon vicces oregurral laknal egyutt: iszonyatosan horkol,bofog,retteneteseket fingik (komolyan),szorcsog,fura dolgai vannak.Onmaga karikaturaja az egesz kutya a nagy deneverfuleivel meg a gulu szemeivel,de "annyira csunya,hogy mar szep".Nem lehet nem szeretni.Teve se kell,egesz estes program elnezni,ahogy idetlenkedik.Apameke elegge agilis,sokat futkos,jatszik,lehet,hogy nem mindegyik bulldog ilyen,de mivel szobakutya,a mozgasigenye nem tul nagy,lakasban tartva sem kell vele orakat mozogni.
Egyebkent minden kutyara igaz,hogy ha a nap egy reszeben Veled lehet,es jol megmozgatod,fogalkozol vele,akkor gond nelkul elvan maganak,ameddig dolgozol.Akar 8-10 orat is,ha a nap maradek reszeben egyutt vagytok.
Szoval batran valaszthatod,de ajanlom,hogy beszelj elotte tenyesztokkel,es keszulj fel ra,hogy elegge onfeju kutya,a tanitasa tobb energiaba fog kerulni,mint az atlagnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!