Jó választás egy francia bulldog kutyus?
Nekem francia bulldogjaim vannak, és szerintem jó választás lenne. DE azzal azért számolj, hogy kis- és fiatalkorukban nagyon is aktív kutyák (a "hiedelemmel" ellentétben), és persze megrághatnak dolgokat stb. Ja és a szobatisztaság elsajátítása általában kicsit hosszadalmasabb folyamat náluk, mint más fajtáknál...De ha kibírod az elején ezeket a nehézségeket, nagyon ragaszkodó, hálás, jófej kutyát kapsz. Imádnivalóak:)
Amúgy mindenképpen kölyök kutyához ragaszkodsz? Mert a fajtamentőkhöz (sajnos) rendszeresen érkeznek kutyák. Velük gyakran kevesebb gond lenne, mert az ideiglenes befogadó már általában megtanítja nekik a szobatisztaságot, elkezdte a kutya szocializációját stb. Persze mindkettőnek van előnye, hátránya. Csak gondoltam leírom, hogy tudj erről a lehetőségről is.
Arra még figyelj, hogy akkor hozd el kutyát, amikor éppen otthon vagy és többet tudsz vele foglalkozni.
Szerintem jó választás mert tényleg cuki kutya ,VISZONT!!!
Én azt hallottam róla hogy egy kicsit agresszívek de ha ajánlanom kéne egy kutyát én a shih tzut ajánlanám mert igazi kis családi kutya(persze az idegeneket megugatja)és a legjob hogy amit olvastam sokszor nem tudsz otthon lenni,és a shih tzuk agyon jól bírják az egyedüllétet...:)
Aki csak önmagára gondol, az válogat a kutyafajták között.
Aki szereti a kutyákat, az megment egyet sintértelepről, menhelyről, vagy befogad kóbor ebet.
És az életmódját hozzáigazítja a kutyáéhoz.
Mert igaz, hogy a kutya az ember barátja, de a barátság kétirányú gesztus...
Persze, utolsó...Esetleg ne lépjek ki a munkahelyemről, mert a befogadott kutyának napi 5 órás sétákra van szüksége? Mert ugye nekem kell a kutyához alkalmazkodni... Te biztosan megteheted, hogy egésznap nem csinálsz semmit, de bocsi, hogy én nem fogom fenekestül felforgatni az életemet egy kutya miatt.
Jó dolog az örökbefogadás, de épp az a jó a fajtákban, hogy több mindent tudhatsz a kutyáról, mert minden fajtának vannak jellemzői (viselkedés, betegségek, mozgásigény stb. stb.).
Ja és fajtatiszta kutyát is meg lehet menteni. Ha megnézed, a sintértelepek, menhelyek nem csak keverék kutyákkal vannak tele.
A tenyésztőtől vett fajtatiszta sem ad száz százalékos biztonságot semmi egészségügyi dologra.
Azon kívül egy menhelyről választott kutyánál, ha felnőttet választunk, akkor a termet adott.
Egyébként egy kis lakásban is tartható nagy testű kutya, csak gondoskodni kell a megfelelő mozgásáról. Sőt, a kutyának nem csak fizikai, de szellemi elfoglaltságra is szüksége van.
Én őrültségnek tartom százezreket kiadni egy kutyáért, amikor kutyák százezrei halnak meg, holott néhány forint az életüket jelenthetné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!