Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik fajta lenne számomra...

Melyik fajta lenne számomra ideális?

Figyelt kérdés

-(kis)-közepes-nagy termetű legyen (szinte mindegy)(de ne legyen nagyobb 30kg-nál)

-rövid szőrű vagy hosszú szőrű legyen NE legyen drót szőrű

-lakásban/házban tartható legyen

-jól kijöjjön más kutyákkal állatokkal

-könnyen tanítható okos kutya legyen

-szeressen mozogni futni, kicsit sportos legyen,de ne legyen annyira pörgős

-egyemberes legyen vagyis egy gazdás a gazdájáért mindent megtegyen!!!(ez lenne a legfontosabb kritérium)

-én személy szerint a dobermannra gondoltam,de lehet hogy nagy falat lenne számomra?kutyasulival is?

15/L

2011. márc. 21. 21:44
1 2
 1/15 IGCM ***** válasza:

Nagyon nagy falat lenne :D

Szeritnem a szettereket nézd meg!!

Én egy angol szettert ajánlanék neked :)

2011. márc. 21. 21:49
 2/15 anonim ***** válasza:

ha odafigyelsz a dobira akkor nincs vele gond.

ott van még a mini v a normál bullterrier de a boxer se rosszabb mint a dobi

2011. márc. 21. 21:51
 3/15 anonim ***** válasza:
A dobermannt nem ajánlom nagyon nagy a mozgásigénye.(tapasztalat)
2011. márc. 21. 21:51
 4/15 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem a legnemesebb dolog az lenne, ha a valamelyik menhelyről (vagy sintértelepről) fogadnál örökbe egy árba kiskutyát.

a kölyök termetén már látni, hogy mekkora kutya lesz belőle felnőttkorában. Szeretetéhes kis lény, aki örül, ha boldoggá tehet. Minden szeretetért hálás. Mivel keverék ktyák nagyrészt, így a kiskutya nagyon okos, figyelmes, és mivel te vagy az, aki megmentette a menhelyi élettől, vagyis te vagy az, aki az igazi életet biztosítod neki, ezért sokkal hálásabb, mint egy vásárolt kutya!! Ez saját tapasztalat! És még jót is teszel a több ezer kidobott kutya egyikével!

Persze ha ragaszkodsz a fajtatiszta, vásárolt kutyához, annak is van előnye, de az én véleményem a fentebbi pár sor!

sok sikert!

21/l egy 8 éves sintértelepről örökbefogadott kutya gazdája

2011. márc. 21. 22:00
 5/15 anonim ***** válasza:
19%
Border Collie, Amstaff, Dobermann is jó, bár lehet hogy tényleg nagy falat,
2011. márc. 21. 22:02
 6/15 anonim ***** válasza:
31%
Szia! Én a boxert ajánlom, amit felsoroltál minden illik rá, és nem kell olyan erős kéz hozzá, mint egy dobihoz.
2011. márc. 21. 22:11
 7/15 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem ne fajtában gondolkodj a mozgásigényt elletően, mert ugyanannak a fajtának az egyedei különböző vérmérsékletűek lehetnek. Én még olyan kutyát nem láttam aki nehezen tanítható lett volna, csak a megfelelő módszerrel és megfelelő állapotba kell nekiállni a tanításnak. (Én magam klikkerezem a kutyákat, a pitbullomnál, foxi keverékemnél és egy ideiglenesen befogadott stafi kerveréknél nagyon jól működik.)

Az hogy mennyire jön ki más állatokkal és kutyákkal szintén a megfelelő szocializáció eredménye, ha jól csinálod a kutyád is jó lesz.

Én amondó vagyok, hogy érdemes fiatal kutyát (6 hónap és 2 év közöttit) választani és nem kölyköt, mert akkor már jobban látszik a jelleme.

Szerintem menhelyeken tudnak neked megfelelő kutyát mutatni, ha elmondod az igényeidet. (Ha fajtatiszta kutyához ragaszkodsz érdemes a fajtamentőket felkeresned a neten, majdnem minden népszerű fajtából találsz befogadhatót) [link]

Én az Illatosuti ebrendészeti telepről hoztam ki egy kutyát, akinek most gazdit keresek és annyira ragaszkodik hozzám - rossz tapasztalata volt az előző gazdájával és a sintérteleppel kapcsolatban is, úgyhogy most én vagyok a szemében az Isten.

Érdemes azt is végiggondolni, hogy egy kutya 10-15 évig él, addig minden nap 2-3 órát détáltatni kell és foglalkozni vele. Ha nyaralni mész lesz-e aki vigyázzon rá. Ha továbbtanulsz vagy dolgozni fogsz lesz-e időd rá.

Anyagilag a nagytestű kutyák sokkal többe kerülnek. Eteteés, állatorvosi költségek, paraziták ellenei védekezés.

A kistetsű kutyámat (7kg) meg kellett műteni 40000 Ft volt a költsége. És ez még nem is egy dobermann. Ha felelőségteljes gazdi vagy, akkor ivartalaníttatod, mert tele vannak a menhelyek kidobott kutyákkal. Ez is pénz.

Ha fajtatiszta dobit szeretnél kölyköt és tenyésztőtől, akkor 10-20ezer Ft-ért semmikép nem szabad elhozni, mert nincs törzskönyvük, és nem tudod, hogy szűrték-e a szülőket örökletes betegségekre. Ha megveszel egy olcsó kölyköt egy felelőtlen szaporítótól, és véletlen kiderül, hogy beteg akkor vagyonokat költhetsz állatorvosi kezelésekre. Egy jó kutya fajtától függően 50-100 ezer forinttól KEZDŐDIK. A felelőségteljes tenyésztő, figyelemmel kíséri a kiskutyája sorsát és visszaveszi, ha az életed úgy alakaul, hogy nem tudsz tovább foglalkozni vele.

Jó kutyázást! Remélem segítettem.

2011. márc. 21. 22:12
 8/15 anonim ***** válasza:
48%

Sajnos nem sok olyan kutya van ami egygazdás és egy fiatal lány is könnyen tud vele bánni. Nekem pl mudim van, az egygazdás de nem tudom neked bejön-e.A dobermann is csodálatos kutya, csak hát ő elég kemény. Aztán eszembe jutottmég az aussie, de az meg elég ritka. Pumi, puli, malinois, sheltie, uszkár stb?

A boxer, border coliie, szetter mióta egygazdás? Tudtommal mindegyik hiresen emberimádó.

2011. márc. 21. 22:46
 9/15 anonim ***** válasza:

Egy dobi 40 kg körül van, az máris 10 kilóval több, mint amennyi nálad a maximum... :)

Nagyon pörgős, és nagyon jól le kell vezetni az energiáit.

Szóval szerintem nagy falat lenne, más fajtával kellene kezdeni.

2011. márc. 22. 16:18
 10/15 Ninna ♥ ***** válasza:
Én azt mondom, hogy az angol cocker spániel, ír szetter, golden retriever, labrador retriever, boxer, vagy ilyesmi fajták jöhetnének először szóba. Szerintem egy dobi elsőre neked túl nagy falat lenne, inkább valami könnyebben kezelhető fajtát kéne választanod. Kutyaiskolával, megfelelő módszeres tanítással, és megfelelő kötődéssel bármelyik kutyafajtánál el tudod érni azt, hogy a szemében te legyél az Isten.
2011. márc. 24. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!