Nem tudom eldönteni. Most melyik legyen?
Sajnos úton útfélen gazdátlan golden retrieverekbe botlani:(
Ha hajlasz arra, hogy örökbe fogadj egy kutyát, akkor én inkább azt javaslom.
Köszi a válaszokat! :)
Jajj... tudom :( Láttam már én is sokat sajnos.....
Borzalmas, hogy vannak olyan emberek akiknek van szívük egy dobozba bezárni, és eldobni az erdő szélére a kiskutyákat, mint valami szemetet.. vagy életük végéig lánchoz kötni... rettenet...
Igen, sajnos én is hallottam, hogy egyre több betegség jelentkezik náluk, valószínűleg a túltenyésztés miatt.
Pont ezért mondom, hogy nagyon meg kell néznni kitől veszed a kutyust, kik a szülei stb.. De ha ezekre odafigyelsz, nagy valószínűséggel lesz egy édes, egészséges zsemle golden kölyköd!:)
Igen, nem tudom hogyan lehet csöppnyi kölyökkutyákkal/cicákkal olyan embertelenül elbánni.
Persze, sok embernek nincs pénze, de akkor lehet nekik gazdát keresni, végső esetben pedg bevinni egy jó menhelyre.:(
akkor a legkisebb az esély a csípőizületi diszpláziára, ha olyan gondos tenyésztőtől veszed, aki szelektál rá, és elvégezteti a szűlőkön a megfelelő szűréseket, illetve ismeri a távolabbi felmenőket, valamint azok testvéreit is, és tudja, hogy melyik vérvonal hajlamos a diszpláziára.
Az ilyen tenyésztők általában szerződésben garanciát is vállalnak rá.
Fél éves kor körül érdemes csináltatni egy előszűrést. Ha akkor hajlamot mutat a röntgen, akkor van olyan gyógytorna, amivel teljesen helyrelehet tenni az izületi vápát, de ehhez még időben el kell kapni, tanácskozni fizikoterapeutával, és megfelelően táplálni.
Egyébként ha ott a hajlam, a megfelelő mozgatás és táplálás mellett akkor is elképzelhető, hogy nem jön elő a probléma.
A jóindulat szól belőlem. Ugye tudod mennyibe kerül egy fajtatiszta kutya? Ha tényleg azt szeretnél mindenképp követeld, hogy törzskönyvezett legyen és a szülőknek meg legyenek a szűrései. Ha a tenyésztő részéről bármiféle mismásolást, félrebeszélést tapasztalsz, amikor ezekre rákérdezel, azt azonnal felejtsd el. Nehogy úgy járj, mint ez a bizonyos kérdező:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1647685-mit-t..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!