Örüljek, hogy ennyire követ?
Régebben séta alkalmával a kutyám szabadon futkosott, szaglálódott, bottal apportíroztattam stb.
Pár hete elkezdtem levinni neki labdát, azóta le sem lehet vakarni rólam.
Szinte csak közvetlen mellettem jön, a tekintete rajtam csüng, hogy vajon lesz-e labdázás vagy sem.
Arra gondoltam, talán ki lehetne használni ezt a labdaimádatot arra, hogy megtanuljuk a póráz nélküli láb mellett követést, mert ezt még nem tudja.
Igazából pórázzal sem.
Nem húz, de előttem megy nem mellettem.
Föl lehet ezt a labdamániát használni valahogy?
Persze,ha ennyire labdás akkor bármit taníthatsz és labdával jutalmazól ne mjutalomfalattal :D
Ez a lehető legjobb az ilyen kutyák királyak .
Ó, ez nagyon jó hír!
Örülök, hogy te válaszoltál, nagyon szeretem a tanácsaid.
Köszi!:D
Igen a kutyaiskola jó ötlet :)
Én mindenkinek ajánlgatom de aki menni akar az úgyis menni fog aki meg nem az nemfog :D
Nem vagyok kiképző, a suli sajnos a város másik végén van, oda-vissza 4 buszjegy volna és sajnos nem engedhetjük meg magunknak, pedig élvezetes lenne :(
Viszont így is nagyon szép eredményt értünk el vele szerintem, folyton dicsérik milyen engedelmes, bár ez fontos is, mivel staffordról van szó.
Kipróbálom a labdás jutalmazós módszert.
(mellesleg IGCM te nap 24 órában a gyakorikerdeseken vagy??? szintén függő :DD)
Szerencsés vagy, ha így tudod motiválni a labdával. A láb mellett haladást jól meg lehet tanítani, persze először pórázon, csak utána a szabadon követést. A labdát a nyakadba akaszthatod, vagy egyik kezeddel mellmagasságban tartod, hogy a kutya felnézzen, a másik kezeddel meg a pórázt kezeled. Gyönyörű lesz, ha már majd labda nélkül is így megy melletted.
Azért vigyázz a labdamániával, nehogy átessetek a ló túlsó oldalára. Ismerek labdaőrült kutyákat, amelyek csak a labdával hajlandók játszani, se másik kutyával, se emberrel. A labdájukért viszont "ölni tudnának". Egy vizslánál, mondjuk, ezt idézőjelben kell érteni, de egy stafinál...
Ó nem, szerencsére a mi lányunk rettentő barátságos, bár tény, hogy a labdáját nem adná oda senkinek, sőt, előszeretettel gyűjti be a többiekét is...
De azért ha jön egy játszópajtás akkor a labda azért csak a második helyre szorul :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!