Vizsla vagy pointer a jobb?
A Pointer: eredetileg a nyulak felriasztására kitenyésztett Nagy-Britanniai vadászkutya. izmos, ruganyos mozgékony testű kutya. Várható élettartam 10-14 év. Értelmes, engedelmes, elegáns, élénk, kitűnő szimatú, gyors kutya
Vizsla(legyen mondjuk Magyar Rövidszőrű Vizsla):
világszerte az egyik legismertebb magyar vadászkutya. A magyar vizslákra jellemző az elegáns megjelenés, a könnyed felépítés, a harmonikus mozgás. A rövidszőrű vizsla zsemleszínű szőrzete alig kíván gondozást. A vizslák között a legsokoldalúbbnak tartják, amely egyedül végzi el a pointerek, szetterek és a többi vadászkutya munkáját, szóval igazi mindenes. Egyszerre vadászkutya, a család kedvence és a gyerekek játszópajtása, hiszen intelligenciája, alkalmazkodóképessége minderre alkalmassá teszi. Nyugodt, jóindulatú, érzékeny, a durva bánásmódot nehezen viseli, de a szerető gazdának a csillagokat lehozná az égről. Rendkívül könnyen tanítható, de házőrzőnek nem alkalmas: a besurranót éppúgy körülrajongja, mint a közeli barátot.
Én nekem Magyar Vizslám van, nagyon szeretem, és inkább a vizslát ajánlanám :)
Atól függ mire akarod használni :D
Jelem..hát jó kérdés.A pointerek lükébbek mint a vizslák vagyis akiket én ismerek.Amelyik jobban tetszik :D
Csak egy titok..:-) Nincs jelenleg olyan vizsla fajta, amelyikbe ne kevertek volna pointert.. nem véletlenül...!!!:-) A pointer egyébként nem más, mint angol vizsla. :-) De a német vizslát a hazájában "deutsche pointer"-nek hívják..:-)
De ha már külön választod, mindkettő remek vadászkutya!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!