Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Igaz, hogy 2011 januárjától...

Igaz, hogy 2011 januárjától egy háztartásban nem lehet két kutyánál többet tartani? Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Először felháborodtam,ugyanis két befogadott kutyusom is van(egyiküket a napokban hoztam el a menhelyről)és tudom,hogy ha lenne rá keret,minél több kutyának szeretnék jobb életet biztosítani(lévén elég nagy kertünk).Ugyanakkor gondolom,a tenyésztőket leszámítva(megfelelő igazolással rendelkeznek,gondolom)akkor ez ugyanígy vonatkozik a szaporítókra,aminek nagyon örülnék.Itt az ideje,hogy büntessék őket rendesen.De vajon tényleg vonatkozik rájuk is?Egyáltalán,van aki nézi azt,hogy falun,tanyán kinek hány kutyája van?Egyik ismerősünknek(tanyán lakunk)szintén hatalmas portája van,legalább négy-öt kutyával.Eltartani is el tudja őket,nagyon jó dolguk van-állítólag pedig akkor a két kutyánál többet tartókat ötvenezer forintra büntetik,ill.még a kutyáit is elveszik?Részben jónak találom,részben nem.A Ti véleményeitekre lennék kíváncsi,ki mit gondol az új rendeletről.
2011. márc. 18. 20:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Aki szaporít, nem hiszem, hogy titokban tenné. Vagyis csak tudják a közelében élők, hogy mennyi kutya van ott, milyen környezetben. Vajon miért nem megy a jegyzőhöz a feljelentés, akár a nagy kutyagyárosoknál is?
2011. márc. 18. 20:43
 12/20 anonim ***** válasza:
55%
Már tavaly áprilisban is fogadtak el erről szóló törvényt, törvénymódosítást, de én úgy tudom, hogy pl. kertes házra a 2-ben maximalizálás nem vonatkozik. Társasházban, bérházban szabályozhatják az ebtartást. Mint ahogy településenként is változik: a jegyző tud erről felvilágosítást adni.
2011. márc. 18. 20:49
 13/20 anonim ***** válasza:
55%

Ne már. Én ezt nem hallottam. Kertes házban lakom, 3 kutyám van.

Kijönnek, megbüntetnek, még akkor is, ha törvény előtt is 3 volt? Akkor mit fogok csinálni az egyikőjükkel, és melyikkel?! Ez hülyeség, mindet szeretem, nem dobnám egyiket sem menhelyre...

2011. márc. 18. 20:51
 14/20 A kérdező kommentje:
Remélem igaz,hogy a kertes ill.külterületen lévő háztartásra ez nem vonatkozik.Az ivartalanítás elmulasztását nem tk-s kutyáknál viszont büntetném.
2011. márc. 18. 20:53
 15/20 anonim ***** válasza:
55%
Nálunk 3-at lehet tartani, de külön önkormányzati engedéllyel többet is.
2011. márc. 18. 21:01
 16/20 anonim ***** válasza:
Sokan még az oltásokra sem költenek,miből gondolod,hogy ivartalanításra költenének?
2011. márc. 18. 21:02
 17/20 A kérdező kommentje:
Aki sem oltásokat,sem egy ivartalanítást(egyszeri alkalom!)nem engedhet meg magának,ne akarjon és főleg,ne tartson kutyát:S
2011. márc. 18. 21:06
 18/20 IGCM ***** válasza:

Én bőven megengedhetek magamnak ennyi állatot...és ivartlanítva is vannak.Normálisan vannak gondozva boldogok,egészségesek..nehogymár elvegyék őket!Egy ilyen szabálytól nem lesz kevesebb kobor állat...max rettegnie kell annak akinek 2nél vagy 3nál több kutyája van...

Az meg nagyon gáz lenne ha pont ezt ellenőrízgetnék de pl azt,hogy ki oltatja és ki nem a kutyáját vagy chipes-e az ebe nem nézik...álljon már meg a menet.Én egy kutyámat se fogom odadni másnak,elajándékozni menhelyre adni ..stb.Inkább bejelentem egy olyan ismerősömhöz ahol nincs kutya....aztán egyből nem az én nevemen van ennyi eb -.-

2011. márc. 18. 21:40
 19/20 anonim ***** válasza:
Remélem ez nem komoly dolog, mert ez hatalmas terhet jelentene a menhelyeknek és még ennyien sem fogadnának örökbe kutyát, mint most. Inkább az állatvédelemmel kapcsolatos törvényeket kéne szigorítani és példaértékű büntetéseket kiszabni.
2011. márc. 19. 16:39
 20/20 anonim ***** válasza:

Egyrészt nem fogják ezt ellenőrizni, csak ha lesz feljelentés a gazda ellen.

Másrészt, meg ez alól is lehet kibúvó, tehát erre is lehet engedélyt kapni az önkormányzattól.

2011. márc. 19. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!