Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Igaz, hogy 2011 januárjától...

Igaz, hogy 2011 januárjától egy háztartásban nem lehet két kutyánál többet tartani? Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Először felháborodtam,ugyanis két befogadott kutyusom is van(egyiküket a napokban hoztam el a menhelyről)és tudom,hogy ha lenne rá keret,minél több kutyának szeretnék jobb életet biztosítani(lévén elég nagy kertünk).Ugyanakkor gondolom,a tenyésztőket leszámítva(megfelelő igazolással rendelkeznek,gondolom)akkor ez ugyanígy vonatkozik a szaporítókra,aminek nagyon örülnék.Itt az ideje,hogy büntessék őket rendesen.De vajon tényleg vonatkozik rájuk is?Egyáltalán,van aki nézi azt,hogy falun,tanyán kinek hány kutyája van?Egyik ismerősünknek(tanyán lakunk)szintén hatalmas portája van,legalább négy-öt kutyával.Eltartani is el tudja őket,nagyon jó dolguk van-állítólag pedig akkor a két kutyánál többet tartókat ötvenezer forintra büntetik,ill.még a kutyáit is elveszik?Részben jónak találom,részben nem.A Ti véleményeitekre lennék kíváncsi,ki mit gondol az új rendeletről.
2011. márc. 18. 20:14
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
43%

Csak a tenyésztőknél lehet több kutya. Azokat a papirokat, hogy igazolná egy szaporító?

Az hogy hány kutyát tartassz az nem attól függ mekkora a kerted, hanem hogy MENNYIVEL TUDSZ FOGLALKOZNI???!!!

egy tenyésztő

2011. márc. 18. 20:18
 2/20 xnorkax ***** válasza:
67%
Az éremnek két oldala van... Ugyanis egyrészről jó, mivel így a szaporítást fel lehetne számolni (elviekben, bár ha úgy működik ez a törvény is, mint a többi, akkor alig ha várható változás) másrészről viszont az mit csinál, akinek 3 vagy 4 kutyája van, de rendesen tartja őket, mindent megad nekik? Adjon túl rajtuk? Ez a menhelyeknek sem lesz túl jó, mivel hirtelen sok plusz kutya... Szívem szerint én is tartanék három, vagy több kutyust... :( És így az ideiglenes örökbefogadókkal mi lesz? Akiknél menhelyes kutyusok vannak? Nagyon remélem, hogy igazságos törvény lesz.
2011. márc. 18. 20:18
 3/20 anonim ***** válasza:
67%
Erről nem hallottam :O Hol olvastad? Nem lehet, hogy "csak" valami helyi rendelet? Mindenesetre elég nagy baromság lenne, ha ez igaz... mi jogon vennél el az amúgy jól tartott kutyákat??? És hova tennék? Mintha nem lenne elég gazdátlan kutya így a sintértelepeken meg menhelyeken... -.-"
2011. márc. 18. 20:19
 4/20 anonim ***** válasza:
82%

Nem olvastam még, tehát a pontos szöveget nem tudom. Ám ha ivartalanított kutyát tartok, miért ne lehetne 32 ?

Ez is egy jó nagy marhaság. Gumicsont, hogy addig nem a munkanélküliséggel foglalkozunk.

2011. márc. 18. 20:19
 5/20 IGCM ***** válasza:
81%

Az para ...

Egyik ismerősöm most szeretné beszerezni 3. kutyáját ezek szerint szóljak neki,hogy nee?:O

Nekem meg 6 kutyám van áááá x.x..jó én kertesházban lakom de az ismerősöm lakásban.

2011. márc. 18. 20:21
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

akk én megszivtam ha csak kettőt lehet tartani!!!!!

én 12 bullterriert tartok. igaz h sok de mindent megkapnak, nagy kertet fűtött ólakat stb...

most akkor adjam oda őket vkinek???? azt soha

2011. márc. 18. 20:22
 7/20 A kérdező kommentje:

Nyilván,nem a kertmérettől függ,és mivel nekem is kiteszi minden időmet és törődésemet a két kutya,ezek hiányában nem is fogadnék be újabbat,mindössze a,,szándék"lenne meg.

Ma mondta anyukám,hogy a tévében látta,hogy pontosan hol,mikor,nem tudom sajnos.Mindenesetre meglepett:O

2011. márc. 18. 20:23
 8/20 anonim ***** válasza:
71%

első vagyok!

Ez ugyan olyan törvény lesz, mint a többi, hogy speciel semmi nem fog történni.

Minthogy hány olyan kerület van ahol csak úgy sétáltathatsz kutyát, ha van chip benne, mert a közterületesek ellenörzik. na persze!

A kutyáinkkal mindennap megyünk sétálni, 1 közterületessel nem találkoztunk még! Ja és nincs is náluk chip leolvasó. Ennyi!

A SZAPORÍTÓKAT EGY DOLOGGAL LEHETNE FELSZÁMOLNI!

Ha a kedves emberek, ha kutyát akarnak akár évekig gyűjtenek pénzt, hogy normális tenyésztőktől egészséges szűrt szülőktől tudjanak kutyát venni, nem 10ezerért egy agyonszaporított szukától kölyköt!!!!

De az a baj, ez sok ember agyáig még nem jutott el, csak mindenki sír, hogy így a menhelyes kutyák meg úgy....DE KI TEHET ARRÓL AKIK OTT VANNAK? Hát akik támogatják a szaporitokat, és akik sz@rnak bele hogy ivartalanítsák a kutyákat.

Ha nem venne senki szaporítótól, akkor rajtuk maradna a kutya, így nem szaporitanának.

2011. márc. 18. 20:25
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Mindenhol kell lennie helyi ebtartási rendeletnek. Abban meghatározzák hol, mennyi kutátyát lehet tartani. Általában lakásokban 1, kertesben van, ahol 2, van, ahol 3. A nem belterületeken pedig szerintem senki nem törődik vele.

Nálunk a lakótelepen van, akinek 3 is van lakásban. De nincs velük gond, így élhetnek nyugiban. Akkor szokott ilyenért gond lenni, ha feljelentés van.

Ha új rendeletet hoznak,a meglévő kutyákra nem vonatkozhat.

2011. márc. 18. 20:26
 10/20 A kérdező kommentje:
Nyilván,akinek esetleg van három,négy kutyája(és mint írtam,mindent megad nekik,nem szaporítja,esetleg még ivartalanítva is vannak)miért ne tarthatna annyi kutyát,amennyivel elbír,mind anyagilag,mind idővel és törődéssel,mozgástérrel?Azt pl jogosnak tartanám,hogy panelban élő,kétszobás lakásokban ne lehessen egynél,vagy két kistermetű kutyánál többet tartani.Bár én egy ilyesmi rendelettel inkább a szaporítókra mennék rá,vagy ivartalanítási kötelezettséget rendelnék el minden nem fajtatiszta,nem törzskönyvezett kutyának...Akkor talán hamar megoldódna a rengeteg szerencsétlen sorsú,menhelyi,sintértelepi és kóbor kutyus esete.
2011. márc. 18. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!