Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miket vegyünk a kiskutyámnak?

Miket vegyünk a kiskutyámnak?

Figyelt kérdés

1 hét múlva kapom meg az első kutyámat(yorkie) és már nagyon izgulok...még nem vettünk semmit,sztem a jövő héten megyünk/rendelünk.

Írtam egy listát,hogy miket kéne majd venni:

-1 kutyalépcső az ágyam mellé

-1 nyakörv

-1 hám

-1 póráz

-3 tál(2 kajához,egy víznek)

-kutyaparfüm,fürdető

-2 válltáska (amibe beletudom tenni,ha megyünk sétálni,nyaralni,stb)

-jutifalik

-csatok/hajgumik

-pár ruha(kabátok,pólók,ruhák...)

-játékok

Még miket kéne majd vegyünk?Attól nem lesz baja,hogy nem kutyaágyban fog aludni,hanem mellettem?

2011. márc. 18. 19:21
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%
1 saját hely tényleg nem ártana, kutyaruhával én sem értek 1et, de a táskával sem. Attól hogy yorkie még nem kell neki rucimuci meg táska, főleg mert a ruha tényleg nem tesz jót neki, a táskában pedig tényleg szocializációs problémái lesznek ha abban viszed ide-oda. Most nem bántani akarlak de nagyon el lesz kényeztetve.
2011. márc. 18. 19:32
 12/37 A kérdező kommentje:

Sétálni majd én viszem,de etetni nem fogok,ezt leszögeztem.Nem tudok felkelni reggel olyan korán,meg anya egyébként is jobban tudja ezeket :D

A táska meg azért kell,hogyha nem vele akarok sétálni,csak vinni akarom,pl. hétvégén a nagyimékhoz,ha megyünk nyarali,akkor abban kényelmesebb.

2011. márc. 18. 19:32
 13/37 A kérdező kommentje:

Az egyik legjobb barátnőmnek is yorkieja van,Ő is ruhákat ad rá,táskákban viszi minden hova,mellette alszik,gumizza a haját,mert úgy aribb sokkal.

A lépcső meg azért kell,mert ha mondjuk senki nincs itthon,akkor hogy megy fel az ágyra?

Egyébként szerintem csak az én dolgom,hogy elkényeztetem-e vagy nem.Nem fogom oda engedni más kutyákhoz,csak azokhoz,akiket ismerek,szóval nem lesz "agresszív dög" .

2011. márc. 18. 19:39
 14/37 anonim ***** válasza:
89%

"Nem tudok felkelni reggel olyan korán"

Már egy 4 éves is felkel 5-6 órakor!!!

Egy kutya felelősség, nem csak simogatni meg sétálni kell vele.

Etetni ha éhes, levinni akkor i, ha szakad az eső és feltörölni a hányását ha épp beteg.

Gondold át még egyszer, a többi kutyás érdekében kérlek szépen, ne vegyél kutyát még jó pár évig!!!

2011. márc. 18. 19:40
 15/37 anonim ***** válasza:
92%

"Nem fogom oda engedni más kutyákhoz,csak azokhoz,akiket ismerek"

Pont ezért lesz agresszív dög!

Mert anyuci mindig felkapkodja, ha valami csúnya nagy kutya meg akarná szaglászni a drágaságod.

Tapasztalat!

Sokszor látom, hogy csivavás, yorkis gazdák kapkodják fel a kutyájuk, vagy fordulnak sarkon, ha megjelenek a staffimmal.

Pedig egy kutyának kell a kutyatársaság!

Az én kutyám is játszott már yorkival és hidd el, tudja, hogy pici, másképp fog vele játszani, mint pl. egy cane corsoval.

Szóval ha jót akarsz a kutyádnak elfelejted a barátnődnél tapasztaltakat és nem cuki simiznivaló állatkaként kezeled, hanem kutyaként.

2011. márc. 18. 19:43
 16/37 anonim ***** válasza:
100%
Etetni max. 2-szer kell, kb. 1 perc míg kiszeded neki a cuccost, nem hosszabb idő a fogmosásnál. Az meg a barátnőd dolga hogy rontja el a kutyáját, de szerintem ne kövesdd a példáját. Ha tényleg ennyire el akarod kutyázni a szüleid pénzét, akkor inkább add egy kutyamenhelynek, ott jobb helyen lenne. A kutyatartást nem a díszkutyáknál kéne kezdeni és nem azzal hogy mindent megveszünk nekik. Keress egy egyszerű de okos kutyát, pl. valami tacskót és ne kényeztesdd el. Hidd el, az a kutya többet fog érni mint egy ilyen kistáska-szökevény. Ja és ha lakásban akarod tartani akkor inkább almot vegyél neki. Én amúgy kutyát nem hogy a szobámba, de még a lakásomba sem szívesen engednék be. Egyszer felmászott a kutyám az ágyamra páros lábbal rúgtam kifelé, szeretem a kutyám de azért van egy határ, ezt ő is megértette.
2011. márc. 18. 19:50
 17/37 A kérdező kommentje:

Engem hétvégén nem nagyon lehet látni a házban 12:00 előtt,addig alszok,kb.

Hétköznap meg örülök,hogyha eltudok készülni időben és nem kések el az óráimról.De anya azt mondta,hogy Ő majd csinálja az ilyen dolgokat.

Nem értem,hogy egy tacskó például miért jobb,mint egy yorkie?Attól,mert táskában fogom vinni,attól még ugyanolyan kutya,mint a többi...Rengeteg ember viszi így a kutyáját.

2011. márc. 18. 19:56
 18/37 anonim ***** válasza:
51%

Ha kutyát vállalsz, majdnem olyan, mintha kisbabát szülnél (ha jó, nem egészen, de hasonló a felelősség miatt).

Mikor én hazahoztam a staffim, hajnalban is lementem vele pisilni, ha hányt felkeltem hozzá, pedig én aztán nagyon szeretek sokat aludni.

De a kutya nem tud magáról gondoskodni, felelősséget vállaltál érte ( mint a Kis herceg rózsája...).Ha befogadtad magadhoz, te kötelességed, hogy etesd ha éhes, sétáltasd, ha szükségét érzi és úgy általában felelj a lelki jólétéért.

Biztos nem lehetsz még több 13-14 évesnél, hisz nem vall érett gondolkodásra, ha lepasszolod anyunak a kellemetlen dolgokat és neked csak a kutyázás örömteli része jut.

Fúúú, nagyon fel tudnak bosszantani az ilyen kérdezők!!!

De én vagyok a hülye, hogy még érdekel is mit válaszol, hogy tovább hergeljem magam... :)

2011. márc. 18. 20:00
 19/37 anonim ***** válasza:
51%
Hát... ezért utálom a yorkikat:D Múltkor (bármennyire is szeretem a kutyákat) épp egy yorkit rúgtam fel, mert nekiesett a staffimnak... na most az én kutyám hiába staff szelíd mint egy bárány de azt azét nem engedem hogy nekiugorjon valami majoms.zar...
2011. márc. 18. 20:01
 20/37 IGCM ***** válasza:

Pedig jó lesz ah rászoksz hogy hétvégén felkelsz és mondjuk elmész a kutyáddal kutyaiskolába hogy megtanulj vele bánni!!!!

Azon kívűl ez a brutál elkényeztetés nem a te dolgod mert a kutya ettől nem boldog :S Azt hinné a zember ez jó nek ide nem ha nincsennek szabályok akkor teljesen megzakkannak és éjjel tényleg jobb ha nem elszik meletted főleg az első pár hónapban,utána persze felengedheted ha akarod de ne legyen neki természetes.Saját hely pedig kell neki,hogy érezze hozzátok tartozik és van egy kis zuga.

Ha nem tudsz felkelni sétáltatni akkor minek a kutya ?A kutya ezzel jár akkor inkább válassz cicát.A kutyának a legnagyobb öröm az életében a séta és az evés.Ha nem viszed sétálni akkor kimaradsz a kutya életéből.Szokj rá hogy felkelsz reggel minimum fél óráva lelőbb és leviszed eg kissétára suli után pedig egy nagy másfél órásra.

Legalább kutyaviba vidd el és ott mindenféle kutyához hozzá fog majd szokni.Ha csak ismerős kutyákkal találkozik akkor szintén szocializációs problémák lehetnek idegen kutyával való találkozás esetén,erre figyelj oda!Kell neki más kutyával is találkozni nem csak ismerősökkel.

És gondold át mégegyszer vagy azt hogy márpedig te nem kelsz fel (csa kegy csörgő óra kell 1-2 hónap alaltt megszokod) vagy pedig azt,hogy kell-e a kutya,valóban a kutya!!Nem pedig csak az aranyos feje...Ha szereted akkor átgondolod.

2011. márc. 18. 20:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!