Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kozmetikába (ahová jártok)...

A kozmetikába (ahová jártok) ott lehet maradni a kutyátokkal?

Figyelt kérdés
Sok helyen hallottam, hogy nem. Jó lenne, ha én bent tudnék maradni, mert egyedül nem fog tudni vele mit kezdeni.
2011. márc. 18. 08:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem két kutyám van. Az egyiket otthagyhatom, semmi baj. A másikkal viszont összesen egy kozmetikus bir el, a többi nem, pedig olyan 5-öt próbáltunk. Most ezért 200 km-re visszük a kutyát, mert csak az az egy ember képes megnyirni. Szóval én elhiszem, hogy van kutya, aki nehezebben kezelhető. Nekünk egy kozmetikusnál nagyon rossz élményünk volt, a kutya kapkodta a fejét, és eközben a kozmetikus megvágta a fülét, elég durván, na azóta kezelhetetlen a kutya, ha a füle közelébe ér az olló... Mindez akkor történt, amikor nem voltunk ott, igy nem tudom, hogy pontosan hogy történt, de én még egyszer sehol nem hagyom egyedül a kutyáimat, az tuti.
2011. márc. 18. 14:29
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Én nem is vinném olyan helyre ahol nem maradhatok ott... Az én kutyám senki ne nevelgesse.

Azoktól a kozmetikusoktól kérdezném akik szerint nem jó ha ott marad, nem találják illetlennek, hogy kvázi minden gazdát jó előre leirnak, hogy ő nem tud kutyát nevelni? Ugyanis csak az a kutya viselkedik akkor jól a nincs ott a gazda, amelyik neveletlen! Egy normálisan nevelt kutya a gazda parancsára pisszenés nélkül türi amit kell, sőt csak a gazdának fogad szót. Szóval előbb a kutyát kell látni és csak utána dönteni nem előre leirni, hogy hisztizni fog. Szerintem.

2011. márc. 18. 17:19
 13/17 anonim ***** válasza:

Utolsónak:

Megmondom neked őszintén, én még egy olyan kutyával sem találkoztam (pedig több ezret megnyírtam már), aki a gazdi parancsszavára nyugton maradt volna az asztalon. Vagy nem volt még szerencsém ilyennel, vagy a gazdák nem tudják kezelni őket. A jól nevelt kutyák eleve nem kezdenek el ugrálni és harapni, így nem kell rájuk szólni, az izgágák meg azért izgágák, mert nincsenek megnevelve, így aztán mondhat neki a gazdi bármit, le se tojja a kutyája.

2011. márc. 19. 18:52
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Jaj most ne ezen akadjunk már meg... Azt mondtam egy jól nevelt kutya jól viselkedik eleve, illetve ezt akartam. Nem kell túlságosan szó szerint érteni mindent.
2011. márc. 19. 20:00
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Ja és hidd el vannak olyan kutyák akik nem alapból 'jók' csak amikor a gazda azt mondja. Meg lehet csinálni.
2011. márc. 19. 20:05
 16/17 anonim ***** válasza:
40%

Sokan elfelejtik, hogy mi kozmetikusok olyan eszközökkel dolgozunk, amik akár halálos sebet is ejthetnek a kutyán. (volt már rá példa sajnos). A mi felelősségünk, hogy biztonságosan tudjuk a munkánkat végezni, és ha kell, megtegyünk lépéseket, mégha ez a gazdinak nem is tetszik, mert szerintem fontosabb a kutya testi épsége mint a gazdi lelki világa. Egy neveletlen kutya simán tesz olyan mozdulatokat 2 másodpercenként, hogy ha nem vagyunk urai a helyzetnek, akkor bizony az olló megsértheti, megszúrhatja. Így az a gazda, aki képtelen megnevelni a kutyáját, ne a kozmetikában háborogjon, hanem nézzen magába, és vigye el kutyasuliba a kedvencét.

Hangsúlyozom, ezt a hozzászólást azoknak címezem, akik neveletlen kutyával rendelkeznek, de mellette azt hiszik, ők mindent jobban tudnak, hogyan is kell a kozmetikusnak kezelnie a kutyáját.

2011. márc. 22. 08:03
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Ebben igazad van. A probléma ott van amikor egy kozmetikus kijelenti, hogy nála SENKI nem maradhat ott, ezzel kvázi mindenkit egy kalap alá vesz hogy képtelen kutyát nevelni, mikor először inkább ellenőrizni kéne. Meg azért velük se szaladjon el túlságosan a ló. Nem minden kutya fog betojni tőlük csak mert nincs ott a gazda...
2011. márc. 22. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!