A kozmetikába (ahová jártok) ott lehet maradni a kutyátokkal?
Én nem is vinném olyan helyre ahol nem maradhatok ott... Az én kutyám senki ne nevelgesse.
Azoktól a kozmetikusoktól kérdezném akik szerint nem jó ha ott marad, nem találják illetlennek, hogy kvázi minden gazdát jó előre leirnak, hogy ő nem tud kutyát nevelni? Ugyanis csak az a kutya viselkedik akkor jól a nincs ott a gazda, amelyik neveletlen! Egy normálisan nevelt kutya a gazda parancsára pisszenés nélkül türi amit kell, sőt csak a gazdának fogad szót. Szóval előbb a kutyát kell látni és csak utána dönteni nem előre leirni, hogy hisztizni fog. Szerintem.
Utolsónak:
Megmondom neked őszintén, én még egy olyan kutyával sem találkoztam (pedig több ezret megnyírtam már), aki a gazdi parancsszavára nyugton maradt volna az asztalon. Vagy nem volt még szerencsém ilyennel, vagy a gazdák nem tudják kezelni őket. A jól nevelt kutyák eleve nem kezdenek el ugrálni és harapni, így nem kell rájuk szólni, az izgágák meg azért izgágák, mert nincsenek megnevelve, így aztán mondhat neki a gazdi bármit, le se tojja a kutyája.
Sokan elfelejtik, hogy mi kozmetikusok olyan eszközökkel dolgozunk, amik akár halálos sebet is ejthetnek a kutyán. (volt már rá példa sajnos). A mi felelősségünk, hogy biztonságosan tudjuk a munkánkat végezni, és ha kell, megtegyünk lépéseket, mégha ez a gazdinak nem is tetszik, mert szerintem fontosabb a kutya testi épsége mint a gazdi lelki világa. Egy neveletlen kutya simán tesz olyan mozdulatokat 2 másodpercenként, hogy ha nem vagyunk urai a helyzetnek, akkor bizony az olló megsértheti, megszúrhatja. Így az a gazda, aki képtelen megnevelni a kutyáját, ne a kozmetikában háborogjon, hanem nézzen magába, és vigye el kutyasuliba a kedvencét.
Hangsúlyozom, ezt a hozzászólást azoknak címezem, akik neveletlen kutyával rendelkeznek, de mellette azt hiszik, ők mindent jobban tudnak, hogyan is kell a kozmetikusnak kezelnie a kutyáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!