Mi a teendő ha a kutyám nyulat lát és kitépi és utánuk szalad?
Figyelt kérdés
Kint voltunk gyakorolni a behívást, egyszer csak az erdő szélén a szántóföldön két nyúl előbukkant a messzeségben, a kutyám meg tegyed .... A szívverésem majdnem megállt, de aztán 5-10 perc múlva jött vissza parancsra.
Járt már valaki így?
2011. márc. 17. 18:03
21/28 A kérdező kommentje:
Károly, nagyon jót írt! Tényleg így van, nem hall ilyenkor engem, teljesen másra kell szerintem ráerősíteni, nem csak a behívásra, de majd megkérdezem az oktatót, csak most 1 hónapig felfüggesztettük a sulit (betegség, külföldi út, ivartalanítás miatt).
2011. márc. 17. 20:18
22/28 A kérdező kommentje:
A síp miért jobb mint az én hangom? Az ultrahangos sípnak milyen hangja van? Vékony, halk, vagy milyen?
2011. márc. 17. 20:23
23/28 anonim válasza:
A kutya fülének másként hangzik. A te hangodat elfújhatja a szél. A sípét nem. Tudományos választ ne várj tőlem, de nekem nagyobb távolságra is//200 m // működik. Minden kutyám ezerrel vágtatott hozzám.
24/28 A kérdező kommentje:
Tényleg? Akkor utána olvasok és lehet, hogy veszünk egyet. Az iphone-mon van ilyen ultrahangos síp, de arra nem reagál semmit és elég halk. A rendes síp is halk?
2011. márc. 17. 20:38
25/28 A kérdező kommentje:
Az ultrahangos sípra gondoltam, hogy az is halk az emberi fülnek?
2011. márc. 17. 20:40
26/28 anonim válasza:
Én csak rögzítettem egy ponton és kész. Én is hallom. Tanulnia úgy kell, hogy először közelről hívod és fújod, pl vacsoránál. Aztén csak fújod és mindig kapjon valami finmat.
27/28 Bányai Károly válasza:
Az ultrahangos síp arra jó, hogy nem összetéveszthető a hangja mással, és sokkal erősebb, mint a te hangod. Amit korábban írtak, az igaz, vagyis nem viszi el annyira a szél, mint az emberi hangot. Hátránya, hogy magas a frekvenciája, vagyis kemény tárgyakról jobban lepattan, mint a mélyebb hangok, azaz pl erdőben a fatörzsek elviszik a fenébe, de nyílt terepen tényleg több 100 méterre hallja a kutya. Emberi fülnek csendesen hangzik, ez jó, mert nem zavarod vele a környéket. Maga a hang azonban lényegtelen, az csak a jel, amire vissza kellene jönnie, ha akarja, figyelmen kívül hagyja, pont ugyanúgy, mint a hívást. Neked az a problémád, hogy nincs "hatalmad" amivel a jelet megtöltsd, hogy vissza is jöjjön a kutya. De amúgy a korábbi tipp jó, vagyis vacsora előtt megfújod, hogy a kutya egy maximálisan pozitív dologgal kösse össze a hívást. Arra nagyon jó, ha messzire bóklászik a kutya, és már aggódsz érte, akkor jobban meghallja, és legalább ő tudja, hogy merre keressen téged. De magától a tárgytól nem fogsz jobb eredményt elérni a hívásnál, amúgy pedig jobb, ha a saját hangodra jobban reagál a kutya, mert a síp nem lesz mindig nálad, de a hangod igen.
28/28 anonim válasza:
Én pont tegnap este sötétben jártam úgy, hogy meglódult a kutyám egy őz után. Mondjuk én már felkészültem rá, mert azon a részen szoktak lenni őzek, és a zseblámpa fényében már többszáz méterről láttam az őz szemét, de így is kb 30 méter után sikerült csak megállítanom a kutyát és kétszer kellett ráordítanom. Ő is ezt csinálja, hogy ilyenkor megáll, és csak hosszú másodpercek elteltével fordul vissza kicsit zavarodottan. Minél hamarabb tudok reagálni a kitörésére, annál könnybben meg tudom állítani. Ha már messzebbre szalad, akkor nem mindig elég erős a hangom ahhoz, hogy kizökkentsem, de a síp olyankor is segíteni szokott. Akkor nem áll meg azonnal, de lelassít, leszakad a vadról és nagy ívben visszafordul. Ekkor már egy "hozzám"-mal be tudom hívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!