Nem vihetem el a kutyámat sétálni, mert az utcákban idegbeteg lesz a többi kutya, ugatnak, csaholnak mint az őrült. Ez a szocializáció hiánya miatt van?
Elegem van abból, hogy már amikor kitesszük a lábunkat a kapunkon, a szomszéd kutyák mint akik megvesztek, úgy ugatják, morogják az én kutyámat. Én meg szeretném ha az én ebem idegen fajtársakkal is kontaktolna, szerintem erre minden kutyának szüksége van, dehát ilyen őrült állatok közelébe hogyan engedjem? Szegény mindig menne oda a kerítésekhez orrot szagolgatni, ismerkedni, dehát ezek meg már majd kiesnek a kerítésen, úgy őrjöngenek, és hát a kutyám és a saját testi épségemet is féltem.
Miért van ez, hogy így reagálnak? Így hogy ismertessem össze a kutyámat a fajtársakkal?
Én már ki se merem vinni a kutyámat XD egyszerűen megőrül.
Szerintem nem lehet mi t csinálni !
Ilyenek a kutyák. Ezen miért lepődsz meg? Szerinted hogy kellene ennek történnie?
Nem tudom hol laksz, de vidd a kutyádat olyan helyre, ahol nincs más kutya. Erdő, mező, város vagy falu széle, szántóföldek. Mind kiváló terület arra, hogy a kutyádat lemozgasd.
Már bocsi de senkinek sem kötelessége hogy a te kutyád szocializációjában segédkezzen. Mert mintha te ezt egyenesen elvárnád és fel vagy háborodva hogy mit képzelnek más kutyák hogy őrzni merészelik a házuk.
Megsúgok 1 titkot: a legtöbb kutya ugat ha a saját kertjében van akkor is ha amúgy jólnevelt. Kivétel egy-két ritka bamba, lusta vagy barátságos kutya. Attól mert a tiéd ilyen még nem kell mindnek ilyennek enni.
Te most komolyan azt gondoltad hogy úgy kell kutyákkal barátkozni hogy odaállsz a kerités elé és hergeled őket? Szerencsétlenek nem h*lyék,te bolonditod meg őket. Még egy ovis gyerek is tudja hogyha vki megy az utcán akkor a kutyák őrzik a házuk és ugatnak. Arra nem gondolsz mennyi őrző-védő kutya van? Szóval kicsit logikátlanul gondolkodsz.
Más kutyákkal kutyisolában, kiállitáson, rendezvényeken, táborokban, versenyeken, kutyafuttatón kell! Vagyis semleges területen kell. Ezt mindenki tudja...
És már bocs de nehogymár a másik legyen a h*lye, a kutyája meg őrüt a te különös elképzeléseid miatt... Az én kutyáim pl iskolába járnak, versenyere mégis ha otthon egyedül vannak akkor megugatjk a járókelőet. Még a legjobb kutyabarátjuk is megugatják ha házunk elé áll mert ők kutyák és nem emberek. Ugatnak, őrzik a házuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!