Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen lehet számomra az...

Milyen lehet számomra az ideális kutya?

Figyelt kérdés

15 éves fiú vagyok. Szeretnék egy tiszteletet parancsoló, közepes vagy nagy méretű kutyát. Nem feltétlenül kell domináns típusúnak lennie, de semmiképpen nem egy apró,aranyos kutyulit szeretnék. Az is jó lenne ha a házat is megtudná védeni. Várom a tippeket:)

Előre is köszönöm!

2011. márc. 14. 20:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Ennél kicsit több infó kéne. Mennyi mozgást tudsz neki biztosítani, mennyit lenne egyedül, milyen célokra kéne(hobbi/kiállítás/sport)...satöbbi.
2011. márc. 14. 20:47
 2/17 xnorkax ***** válasza:

Ebbe igen sok fajta bele fér. Ezeket a fajtákat bátran ajánlom:

staffordshire terrier, skót juhász, németjuhász, boxer, amerikai bulldog, cane corso, bullmasztiff, gordon szetter, hovawart, kuvasz, pitbull ..és még sorolhatnám.

Ezek között vannak domináns típusú kutyák, de hozzáértő neveléssel szerintem ez nem okozhat gondot. :)

2011. márc. 14. 20:48
 3/17 anonim ***** válasza:
szerintem a magyar vizsla lenne jó.
2011. márc. 14. 20:54
 4/17 A kérdező kommentje:

a mozgás kérdése másodlagos:D

amennyi mozgásra szüksége van azt szerintem megtudom neki adni.

nagy udvar van, és hétvégente nagy sétákra is eltudok vele menni.

2011. márc. 14. 21:04
 5/17 anonim ***** válasza:

Hát, szerintem neked inkább az őrző-védő féle fajták valók.

Pl. boxer, hovawart. Őket ajánlom elsősorban, nagyon jó kutyák, főleg a boxer. Nézz utánna,szerintem neked való!

2011. márc. 14. 21:06
 6/17 anonim ***** válasza:
Kuvasz,boxer,amerikai buldog,cane corso,bullmasztiff,pit bul?Hát csak gratulálni tudok!Egy gyereknek nem való semmi ilyen erősebb kutyafajta mert ezekhez erős kézre van szükség.Gondolkozz inkább ezekben:labrador,német juhász,vizsla.
2011. márc. 14. 21:11
 7/17 A kérdező kommentje:
azért a német juhászról is lehet hallani vad dolgokat
2011. márc. 14. 21:37
 8/17 anonim ***** válasza:
Lehet amit felfúj a média semmi gond nincs vele de ha neked az túl kemény akkor kuvaszról meg pit bullról ne is álmodozz.
2011. márc. 14. 21:41
 9/17 A kérdező kommentje:

szerintem minden kutyából nevelhető jó, kezes kutya.

természetesen a kiskutya felneveléséhez használni fogom a kutyaovi és kutyaiskola lehetőségét, szóval nem csak úgy magamtól nekiállok majd megnevelni.

de nem kell vitatkozni ezen, mindenki elmondhatja nyugodtan, kulturáltan a véleményét. lehet érveket és ellenérveket is felhozni.

2011. márc. 14. 21:44
 10/17 anonim válasza:
Ugye tudod, hogy egy kutyának nem elég a hétvégi séta? Nevelni csak akkor tudod, ha kielégíted a mozgásigényét, azaz minden nap közös séta, játék és persze a tanulás.
2011. márc. 14. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!