Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hol találok kant és szukát a...

Hol találok kant és szukát a kutyáimnak?

Figyelt kérdés

Összesen 4 kutyus gazdája vagyok,ebből 2 fajtatiszta(lány-vizsla,fiú-boxer) és 2 keverék,akiket menhelyről hoztam el.

Eddig a vizsla 2x tüzelt és különzártuk a boxertól,hogy ne párosodjanak,de a kan nagyon lefogyott és többet nem szeretném ilyen megpróbáltatásnak kitenni.

A menhelyes kutyák közül az egyik szintén kislány,ő is tüzelni fog lassan.

Az állatorvosunk azt mondta,hogy a szukákat egyszer be kell fedeztetni,csak utána szabad ivartalanítani és a fajtatiszta kant is el kell egyszer vinni szukához,hogy lenyugodjon,a keveréket nem muszáj,de jó lenne.

Én is szeretnék kölyköket,egyet megtartanánk a boxostól és a viszlától is.

Hol találok kant a szukákhoz és lány kutyát a két fiúnak?

2009. febr. 21. 11:40
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

megnéztem a videót és az oldalakat,amitket belinkeltetek és utána néztem az ivartalanításnak is és számomra teljes mértékben kiderült,hogy jól át lettünk verve..

mindenhol azt olvastam,hogy nem kell szülnie/illetve fedeznie 1x és a műtéttel kapcsolatban is csak pozitív dolgokat találtam!

eddig nem is gondolkodtam a műtéten,ódzkodtam tőle,de úgy döntöttem,hogy mindegyik kutyánál megcsináltatom,mert tényleg csak előnye van(az olvasottak alapján)és semmiképpen sem szertném,ha bármelyik kutyám kölyke,vagy leszármazottja olyan helyzetbe kerülni,mint a videón szereplő bármelyik állat.

nagyon köszönöm,hogy válaszoltatok,sikerült felnyitni a szememet!

a következő lépés pedig az,hogy keresünk egy másik dokit.

2009. febr. 21. 14:26
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de ki az az állatorvos???????, aki neked ezt a világraszóló ökörséget mondta? Jöhet privátban is, ha nem akarod kiírni. Csak hogy tudjam, ki az akit mocsok nagy ívben el kell kerülni.....
2009. febr. 21. 14:28
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Szia na ez már megérte sikerült felnyitnom felnyitnunk a szemed és egyel kevesebb felelőtlen szaporító lesz Magyarországon
2009. febr. 21. 14:32
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

A pároztatás helyett az ivartalanítást javaslom. Hazánkban borzasztóan sok kutya van, ez az ország ennyit képtelen tisztességesen tartani. A menhelyek tele vannak, a sintértelepeken naponta altatnak. Arra pedig senki nem tud neked biztosítékot adni, hogy a nálad született kiskutyák nem jutnak oda valaha. Azzal, hogy lehozol egy újabb keverék almot, és sikerül is gazdához adni esetleg a kölyköket, más árvák elől veszed el a lehetőséget, akiknek várhatóan a végleges altatás jut osztályrészül.

Azt a kedves kolléga, aki azt állítja neked, hogy egy szukának mindenképp ellenie kell, legfeljebb a saját bevételét akarja növelni egy kilátásban lévő oltássorozattal, a növekvő pacientúra egyéb ellátását reméli, nem a kutyád egészségét tartja szem előtt. Nem lesz semmi baja a szukádnak, ha soha nem ellik, akkor sem. Ellenben egy ivartalanítással elejét veheted az idősebb korban kialakuló ivarszervi daganatos megbetegedéseknek.

2009. febr. 21. 15:08
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
De örülök,hogy végre olyan ember is akad itt aki felelősséggel gondolkozik a kutyáiról,és nem akar mindenáron szaporítani,csak azért is,hogy neki legyen igaza:) Nekem 4éves kutymóm van,kölök kora óta ivartalan,és nagyon kis nyugodt,könnyen kezelhető,szófogadó.Nem is hízott meg egy csöppet se,és ugyanolyan aktív, mint ivaros társai. Látom, hogy e fajta hím képviselői nagyon aktívak szexuálisan,állandóan csak "azon" jár az eszük:)Így azért nekem is könnyebb.Köszönöm,hogy ilyen belátó,okos emberke vagy.A kutyáid igazán szerencsések :)
2009. febr. 21. 15:16
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Örülök,hogy meggondoltad magad,amúgy én is csak az ivartalanításra biztatnálak.Mi egy hete ivartalanítottuk a kutyánkat és teljesen jól érzi magát,sőt sokkal nyugodtabb.Hétfőn megyünk varratszedésre és már rendbe is lesz.Én is sokat olvastam az ivartalanításról,de olyat sehol nem írtak amit az említett állatorvos.Az én dokim nem mondott ilyet,sőt helyeselte,hogy így döntöttünk.

Dönts te is úgy meglátod neked is és kutyáidnak is könnyebb lesz.

Üdv.

2009. febr. 21. 16:17
 17/27 A kérdező kommentje:

köszönöm a megerősítéseket,már eldöntöttem,hogy meg lesznek műtve !

szívesen megtartottam volna egy-egy kölyköt,de igazatok van,mi lett volna a többivel,és azoknak a kölykei stb...

tényleg annyi pozitívumot olvastam ma ezzel kapcsolatban,hogy eloszlottak a kétségeim,pedig bevallom,korábban nem akartam megműtetni őket,mert úgy gondoltam,hogy ez szemétség velük szemben,meg majd megváltoznak,szomorúak lesznek stb..

de ,ahogy Ti is írtátok nem változnak a kutyák semmit,csak meglőzöm a szaporodást,és a dagantos betegségeket.

ha pedig majd még szeretnék kutyát akkor legfeljebb befogadok melléjük...

2009. febr. 21. 17:31
 18/27 anonim ***** válasza:
14%

Hülyeség lenne ivartalanítani egyesek szerint mivel a kutyának is jár egy kis élvezet...

De azt csinálsz amit akarsz. Nem akarlak leköteleztetni.

2009. febr. 21. 17:57
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

jaj nagyon örülök,hogy érdemes volt annyit irnom,linkelnem :D:D:D

Nagy nagy öröm látni,hogy még vannak felelős gazdik:D!

És örülök,hogy sikerült ezáltal sok mindent megelőzni:D !!!

Bearanyoztad a napom:P

2009. febr. 21. 19:02
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
az állatorvosok azért mondják ezt, mert megnő a kutya méhe, és így könnyebb kivenni! Megkérdeztem az állatorvost, mert nekem is van szuka kutyám, de nem kell, hogy kölykei legyenek.
2009. febr. 21. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!