Ivartalanitatnátok a kutyátokat ha a szomszédban lenne egy szuka kutya?
persze!
hiszen a te felelősséged is,ha párosodnak.
de egyébként is ivartalanítatnám,mert a műtétnek csak előnye van:
-nem lesz here-vagy prosztatarákja
-barátságosabb lesz más kutyákkal
-nem fog szökni
-tovább fog élni
miért is ne csináltadnád meg?
igen.
te és ők is egyaránt felelősek az esetleges párzásnál..
szerintem műttesd meg és beszéld rá őket is!!
Nem. ha ez egy tenyészkan, akkor a fent válaszolók is ivartalanítanák, ez butaság!
Alapvető szabály, ha egy szuka tüzel, és a gazdája nem akarja hogy párosodjon idegen kutyával, jól védett zárt helyen kell tartani azokban a napokban, max.2 hét.
Már bocs,de egy tenyésztő nem itt fog kérdezni,illetve,fel sem merül a kérdés,mert el tudja zárni a kant.
Sajnos sok szuka tulajdonos nem tud/akar gondoskodni a szaporulatról és mivel feltételezem,hogy a kérdező kutyája nem tenyészkan,és ő is felelősséggel tartozik a pározatatásért,ezért egyértelmű az ivartalanítás.
Igen,mert azzal csak jót teszel a kutyádnak,na meg persze magadnak is.
Írd meg,hogy döntöttél.
akkor,ha a szomszéd nagybetűs,igazi tenyésztő,akkor meg fogja oldani a szukája elzárását,tapasztalt ilyen ügyben,mivel nem fedezteti be mindig..
de csak akkor beszélünk tenyésztőről,ha chippel,törzskönyvel,oltva adja el a kutyákat(stb...),nincs több kutyája,mint 6-7 darab.
ellenkező esetben szaporító .
én mindenképpen megműtetném,mert ha érzi majd a szuka szagát,akkor valószínű nem fog enni és nagyon le fog fogyi szegény,plussz a műtét6nek tényleg csak előnye van,mint azt előttem már le is írták!
üdv.:egy ivartalanított fiú kutya gazdija
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!