Szobatiszaság? Sos! (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
VAn egy 4 hónapos berni pásztorom. AZ első pár napban benn volt,és hát természetesen volt,hogy bekakilt. Elvileg bejöhetne a lakásba,de sajnos ezt a szokását azóta sem tudom megváltoztatni. Hiába megyünk 2 órát sétálni,hiába van kinn fél napot az udvaron,ahányszor bejön,rohan oda,ahol először kakilt,és ott végzi a dolgát. A sáta után pl. én mindig behozom,lemosom a lábát. A séta alatt sosem kakil,csak pisil. Megjövünk,bejön a lakásba,és mire én felekasztom a pórázt,már rohanna is kakilni.Ilyenkor rászólok,hogy nem,és kiviszem. SZoktam várni utána, és kint viszont nem látom,hogy elvégezné a dolgát. A gond csak az,hogy mivel nem tudom folyton figyelni,hogy be ne piszkítson,nem szívesen engedem be.
Hogy tanítsam meg hogy kérezkedjen ki?
SOk kutyával jártam már kutyasuliba a menhelyről,ahol dolgoztam,de ugye ott ezek nem voltak fontosak, leginkább a problámás kutyákat szocializáltuk,meg ül-fekszik,ilyesmi,szóval szobatisztaság ügyben tanácstalan vagyok.
A második verziót próbáltam,nem jött össze.Egy kisebb vagyok
t költöttem mindenféle kencére,sprére,feleslegesen :(
Én belenyomom az orrát. Mindenbe.
Ez nem hülyeség, az idősek is mindig így tanították meg a szobatisztaságra, ez már egy bevált módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!