Kullancs ellen milyen megoldást javasoltok?
advantix+kiltix
nekünk nagyon bevált:)
Frontline cseppet. Én a cicámmal járok le sétálni egy bokros, fás helyre. Többször szedett össze kullancsot, de mindig megdöglött 1-2 óra múlva. (mármint a kullancs :)) )
Szépen ki lehetett szedni belőle. Havonta kell ismételni.
A fertőzött kullancs a kutyákra is veszélyes lehet, a leggyakoribb betegség a babézia és a Lyme-kór. A Lyme-kór ellen már létezik védőoltás, én nagyon sokat kiránduló kutyusoknak szoktam ajánlani, mert ki tudja, a legjobb védelemtől is becsúszhat egy kullancs.
Egyébként védelemnek én Skudo ultrahangos riasztót + Advantix cseppeket használok, mind a kettő nagyon bejött. Nekem a Kiltix, és a Scalibor nyakörvek közül egyik sem vált be, viszont előbb említett két szer nagyon jól bevált. :) Az ultrahangos riasztó kb. 6-7 hónapig maximumos védelmet biztosít, a kutyát nem zavarja, engem sem, egyedül a beázására kell figyelni, ha vizes lett, akkor hajszárítóval ki kell szárítani. Az ára sem vészes, neten rendelve 3800-4000 forint körül van, és sokáig jó. Az Advantix is nagyon jó, szerintem sokkal jobb, mint a Frontline, én állatorvostól veszem, 2000 forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!