Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bull terrier kerdes?

Bull terrier kerdes?

Figyelt kérdés

A parom teljesen belevan szerelmesedve a fajtaba. El is hataroztuk hogy nyaron orokbefogadunk egyet, mar fel is kerestuk a fajtamentoket. De most egy kicsit elbizonytalanodtam. Eredetileg en vagyok a kutyas, nekem snacim van, o is szerette oket de csak 1-2 simi es labdadobas erejeig. Aztan mellettem nem volt sok valasztasa o is belelett vonva a kutyas eletbe es ratalalta a szerelem a bullterrier kepeben

En nem ismerem igazan a fajtat, azon kivul hogy terrier es eredetileg harci kutya. Mostanaban tobb ilyen kutyaval is talalkoztam es szerintem nem jo otlet mert iszonyatos mozgas igenye van, es tudom hogy a paromnak nincs ennyi ideje, kedve, lehetosege lemozgatni. Masreszt meg azert ez egy tiszta izom kutya, es ha nincs jol megnevelve veszelyes is lehet. Mar pedig a baratom nem valami kemenykezu es kovetkezetes.

Mit gondoltok, tulreagalom, vagy tenyleg probaljam lebeszelni?

2011. márc. 13. 16:49
 1/9 anonim ***** válasza:

Már megint a "harcikutya" szindróma:((

Nem az. Egy emberszerető, jópofa kutya. A legtöbb kutyának szüksége van a mozgásra és a józan nevelésre. A keménykezűség nem is annyira követelmény, hanem a következetesség hiánya a nevelés csődje a legtöbb kutyánál. Legyen az picur, vagy óriás.

Gondoljátok át még egyszer, van-e idő, kedv, kitartás a párodnak bármilyen kutyára.

2011. márc. 13. 17:01
 2/9 anonim ***** válasza:

Nekünk két bullterrierünk van.

Ha vn másik kutya mellette,akkor pörögnek egész nap,lefárasztják magukat.

Kutyaiskola feltétlenül jó lenne.

2011. márc. 13. 17:02
 3/9 A kérdező kommentje:

"Kitenyésztésnél a kitűzött cél a harci kutyává való nevelés volt"

[link]

Persze hogy nem gyilkoskent szuletik en sem igy gondoltam hanem a felepitese, izomzata, temperamentuma miatt komoly figyelmet igenyel.

Az a gond hogy az en kutyam mar oreg es nem jatszik, tehat egymast biztos nem farasztjak le. En reszemrol tudom hogy nem tudnam kielegiteni az igenyeit, o ezzel nincs tisztaban mert most teljesen ravan izgulva a temara, de ismerem ot, a napjait, a ritmusat es biztos vagyok hogy az elso par hetben, honapban minden rendben lenne de hat egy kutya 10-15 evre szol.

En csak azt szeretnem tudni hogy tenyleg annyira komoly mozgas igenye va, vagy tul van misztifikalva? Es a nevelese mennyire nehez? Es meg annyi hogy lelkileg mennyire serulekeny egy ilyen kutya? mivel fajtamentoktol lenne, erdekelne hogy egy kevesbe jo eloelet mennyire viseli meg a kutyat? (pl. a yorki nagyon lelkis, a labrador meg tobb gazdi utan is tele van eletkedvvel)

2011. márc. 13. 17:11
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem is volt egy kan bullterrierem. Nincs szüksége 5 órás sétákra, de nyilván napi szinten kellene sétáltatni és játszani vele. Annak ellenére, hogy okos fajta, elég makacs és ezért a nevelése sem a legegyszerűbb.

És hát bármennyire is jópofa, játékos kutyák, nagyon oda kell figyelni a megfelelő szocializációra és a következetes nevelésre. Én sajnos anno nem tettem és az enyém kan kutyákkal szemben nagyon agresszív volt.

DE ha megfelelően van nevelve és szocializálva, tényleg nagyon jópofa és ragaszkodó kutyák.

Amúgy a fajtamentőknél általában ideiglenes gazdáknál vannak a bullyk, akik nevelik őket és sokat foglalkoznak velük, úgyhogy sokkal-sokkal könnyebb dolgotok lenne/lesz így, mintha egy 8 hetes kölyköt vennétek.

Szerintem elég lelkis fajta, de ez nem azt jelenti, hogy nem tud feloldódni egy új helyen. Ha szeretetben van, nem hiszem, hogy ezzel gond lenne.

Inkább azért gondoljátok át, hogy lenne-e időtök, kedvetek eleget foglalkozni vele, mert azért egy viszonylag pörgős fajtáról van szó.

2011. márc. 13. 18:07
 5/9 anonim ***** válasza:
46%
ha nem ismeritek a fajtát és tapasztalatlanok és bizonytalanok vagytok + még időtök sincs törődni vele akkor nemhogy bullterriert ne, de kérlek semmilyen kutyát ne vegyetek magatokhoz!
2011. márc. 13. 22:15
 6/9 A kérdező kommentje:
Kedves utolso, mar van egy kutyam es koszoni szepen jol van. Miert itelkezzel reszletek nelkul? Semmit sem tudsz rolunk...
2011. márc. 13. 22:27
 7/9 anonim ***** válasza:

Borzasztó lelkisek és szinte beteges módon imádják a gazdát.

Most kb.egy hónapja jött hozzánk egy testileg-lelkileg megtört bull,a páromat választotta istenének,mindig mellette van,mintha hozzá lenne ragasztva.

2011. márc. 13. 23:13
 8/9 anonim ***** válasza:

"Kedves utolso, mar van egy kutyam es koszoni szepen jol van. Miert itelkezzel reszletek nelkul? Semmit sem tudsz rolunk..."

ez nem itélkezés csak pszichológia, tények és tapasztalatok:) tanácsot pediglen te kértél Kedves!

... ami azért így "ismeretlenül" is szemet szúr

amellett, hogy nem rendezett a viszonyod a pároddal(aki könnyen befolyásolható, önbizalomhiányos) és te a gyengeségeit ki is használva erőszakosan kommunikálsz, akaratos emberke vagy bizonytalanságodból és kisebbségi komplexusodból fakadóan...

nos egy átlag bullterrier ettől a tipustól az ilyen körülményektől bekattan, agresszívvé, kiszámíthatattlanná, veszélyessé válik, és nem az embereknek lesz nagyobb önbizalma a kutyától!

ergo, nektek nem való bullterrier!, pláne nem egy mentett buli aki sokkal nagyobb felkészültséget, toleranciát és türelmet igényelne

elégedjetek meg a már meglévő kutyával, törődjetek vele mindketten felelősségteljesen és örüljetek, hogy darabszámra teljes a család (apa anya kutya)

szeressétek egymást és ne mindig egy mást:d

miért is lenne szükséged valami többre?

szeretet és béke! (ehhez adott minden! nem kell mégegy csak az az Egy ami van)

az 'utolsó' utolsó válasza:)))

2011. márc. 17. 20:53
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia. Privátot akartam neked írni, de nem tudtam.

Elmesélem neked az én történetem. 15 éves vagyok csak, minden álmom volt már nagyon rég óta egy bull. Megtaláltam neten a fajtamentést, felvettük velük a kapcsolatot. Az emberek nagyon kedvesek. Ha olyan kutyát néztek ki, aki antiszoc, vagy valamilyen nyavalyája van, nem lesz meglepetés, mert feltüntetik! Az én kutyám két éves. Lassan egy éve családtag, mindenki imádja. Ő csont sovány volt, rengetegszer bántalmazott, másfél évesen már elletett kutya, mikor megmentették. Három hónapig volt a mentőknél. Utána került hozzám. Az idegrendszerével ezek ellenére semmi gond nincs, pedig nevelve semmilyen formában nem volt. Fél év alatt behoztuk vele a nevelési lemaradást.

Következetesség. Ez fontos. Ha mondod neki, hogy helyedre, és odamegy, ne engedd, hogy eljöjjön onnan engedély nélkül. Fontos.

Mozgásigény. Nekem este van egy-másfél, max két órám kutyázni. Reggel leviszem csak pisi-kaki. Este van ez a mozgatásos rész, ami abból áll, hogy sétálunk a vízparton, ha találkozunk másik kutyával, akkor rohangálna együtt kicsit. Ennyivel ő teljesen megelégszik. Mondom, egy-másfél óra. Van olyan is, hogy nem tudom este levinni, olyankor is csak pisi-kaki, és akkor sincs komoly baja, csak másnap pörgősebb. Kutyákkal, macskával, gyerekekkel emberekkel, mindenkivel nagyon kijön a bántalmazása ellenére. Én csak ajánlani tudom a kutyát, De persze ez a ti döntésetek. Látogass el a mentés fórumára, ott kedves emberek kedves kutyákkal együtt fognak tanácsot adni. Sok szerencsét, és boldog, hosszú kutyás éveket, a te idős ebednek, és ha lesz bullotok, akkor neki is!

2011. jún. 12. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!