Mit csináljak a kutyámmal?
A kutyám Labrador és Golden keverék fiú és angyon nagy a mozgásigénye nagy az udvar ahol tud mozogni és áprilisba lesz 1 éves! A közelbe tüzel egy kutya szerintem és a kutyám elszökött 2 órát rohangált kint mikor be tudtam vinni adtam neki vizet de mindent kihányt másnap már evett is nem hányt ki semmit szerintem csak a rohangálás miatt volt mert azóta se hány viszont muszály láncon lennie még nem tudjuk meg hol szökött ki mit csináljak, hogy ne bolonduljon meg a láncon? Nagyon jól viseli most jó idő van süt a nap és napozik de nem akar elmenni de mit játszak vele vagy mit csináljak?? Még nem csináljuk meg a kerítést nem tudom és nem is merem elengedni mert a szomszédok se örülnének neki, hogy mindig kint van! Nem fog megbolondulni a láncon?
Előre is köszönöm a válaszokat!
El kéne vinni sétálni. Méghozzá annyit, amennyit csak tudod. Tanítsd meg apportítozni, azzal ő nagyságrendekkel jobban elfárad, mint te. Mondjuk ezt akkor is kéne csinálni, ha már jó lesz a kerítés, a kutya számára egy kert nem kihívás.
Le kell fárasztani, hogy ne akarjon kiszökni. (bár egy tüzelő szuka miatt egy beton bunkerből is elszökne...)
Első körben javasolnám az ivartalanítást. A tüzelő szukák teljesen kikészítik a kanokat, nagyon nehéz nekik ez a pár hét.
Egy barátnőmnek is goldija van, amíg ivarérett volt, addig iszonyatosan nehéz volt vele. Sokszor meglógott séták alatt, még akkor is, ha a szuka kutya nem is tüzelt.
A műtét óta teljesen elmúlt ez a szokása.
ivartalanítás!
hidd el, mindent meg fog oldani. ilyenkor kezelhetetlenek.
amúgy nem fog megbolondulni a láncon. de inkább csináljátok meg a kerítést, sztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!